Nieuwe video: Nikki – Bring Me Down


Met frisse tegenzin begonnen we naar de nieuwe single van Idols-winnares Nikki te kijken – Hello World lag immers nog akelig vers in ons geheugen – maar pas op, Bring Me Down is het levende bewijs dat je een boek nooit op de kaft mag beoordelen. Fans van pak'm beet Kelly Clarkson zullen aangenaam verrast zijn als ze door durven klikken naar de clip.

Ook de videoclip is beter dan die bij Hello World, al is dat natuurlijk niet echt een prestatie van formaat. Alleen een stilstaand testbeeld had nóg slechter kunnen zijn. Zoals Bring Me Down er nu uitziet krijgen we vooral veel lege slaapkamers voorgeschoteld, afgewisseld met flashbacks naar de tijd dat Nikki en haar lieve vriendje nog wel samen waren.

Het probleem is misschien dat je als kijker nooit het gevoel krijgt dat die twee echt een lange relatie hadden. We zien natuurlijk wel kusjes en omhelzingen, maar waar zijn de schattige, verliefde, hartverscheurende momentjes die je écht voor je ziet als een relatie wordt beïndigd? Misschien was één enkele slaapkamer dan toch niet voldoende om een hele verliefheid mee samen te vatten. Alle scenes die nu in de clip zitten zouden net zo makkelijk kunnen duiden op een memorabele one-night stand.

En de muziek?

Dit is ongetwijfeld wat televisiebazen zouden omschrijven als Een Enorm Risico. De gitaren in Bring Me Down knallen er tijdens de refreinen zo hard op los dat er een kleine kans bestaat dat niet alle kijkers van Idols dit op hun Hyves en MySpace zullen uitroepen tot het beste nummer van 2008. Nou hoeven die kijkers bij het lezen van de woorden 'harde gitaren' ook weer niet bang te zijn voor hardrock-taferelen, we hebben hier gewoon een stevige popsong. Een best wel goede stevige popsong zelfs. Bring Me Down zal niet uitgroeien tot net zo'n enorme hit als sommige andere Idols-singles, maar met dit soort liedjes kan Nikki nu zowaar een echte carrière als muzikante opbouwen. Dat is een stuk interessanter voor de Nederlandse muziekliefhebber en op de lange duur natuurlijk ook veel winstgevender. De aandeelhouders kunnen opgelucht ademhalen.

Zie ook:
- Nieuwe video: Nikki – Hello World

Met dank aan Hans voor de tip.

facebook share facebook share

18 Reacties // Reageer

18 thoughts on “Nieuwe video: Nikki – Bring Me Down

  1. Lisa

    Haha, Erik, je hebt zeker net ook Life&Cooking gekeken?
    Daar was ze ook =)

    Veel beter als die standaard Idols dingen gelukkig

      /   Reply  / 
  2. erik

    Bah nee, daar kijk ik nooit naar. Vreselijk programma! ;) Laten ze de persiflages voortaan alsjeblieft weer gewoon aan Koefnoen overlaten!

      /   Reply  / 
  3. Marco

    En die persiflages van Koefnoen zijn niet verschrikkelijk dan wou je zeggen ;) Dan vind ik die van Carlo en Irene toch net iets uh.. grappiger eerlijk gezegt.

      /   Reply  / 
  4. Debby

    Vind dit nummer niet zo bijzonder.. Vind dat op sommige momenten zij een á la Kelly Clarkson imitatie neerzet. Sorry hoor, maar dát niveau en die sound kun je niet evenaren. Er is ten slotte maar één Kelly ;)

      /   Reply  / 
  5. vinn

    Ik vind het gewoon erg dat ik het goed vind. Ik had mezelf voorgenome dat Nikki een non-talent was en helemaal toen ze won van mijn favoriet Nathalie!! Want dat kon toch niet waar zijn dat de brabanste girl next door won van de afrikaanse Diva die prevormde als een echte artiest. Maar dit is een lekker nummer die hopelijk de top 10 behaald! en van mijn mag Nikki tog wel een blijvertje worden maar nu toch wachten op de single van NATHALIE!

      /   Reply  / 
  6. PINHEAD

    Vind de clip niet echt super bijzonder,maar het liedje is top!

      /   Reply  / 
  7. Jess

    de clip doet het niet meer:S.

      /   Reply  / 
  8. Joyce

    Ongelofelijk goed. Kelly clarkson is niet de juiste denk ik. Het is gewoon meer een eigen ding van Nikki… iets waar we erg trots op mogen zijn!

    Dit is de goeie

      /   Reply  / 
  9. Debby

    En alsnog vind ik dat zij bepaalde trekjes nadoet van Kelly Clarkson.. In verschillende opties en dat vind ik minder. Sorry, mijn mening!

    En bij “we” hoor ik niet bij.. Ik heb het alleen met buitenlandse [Amerika bijv.] artiesten :)

      /   Reply  / 
  10. Magali

    Ik -groot American Idol fan- vind dit niks.

      /   Reply  / 
  11. Debby

    @ Magali:

    Geef mij ook maar liever American Idol ;)
    Ben groot fan van die mega artiesten die AI winnen en volg het ook zoveel mogelijk =)

      /   Reply  / 
  12. Magali

    Ja, toch wel lastig als je in Nederland zit om alles te volgen!

      /   Reply  / 
  13. Rick

    Eindelijk een keer een goed nummer van een Idols-finalist! Het klinkt inderdaad een beetje Since U Been Gone-achtig, maar dan vind ik dat toch nog wel 10x beter eerlijk gezegd!

    En Nikki vergelijken met Kelly Clarkson vind ik niet ech kloppen, want Kelly blijft een veel betere zangeres met een groter bereik!

      /   Reply  / 
  14. Koeno

    kijk het jammere is van idols is dat je enkel tijdens dat programma publiciteit krijgt, dat zijn hun momenten van faam, dus eigenlijk wordt aan de kandidaten valse hoop gegaven, want een lopende muziekcarriëre krijgen ze nooit, Kelly Clarkson is nu ook wel uitgekakt en daarvan hadden we iig nog gedacht dat zij het nog wel even vol zou houden (met zelfs 2 grammies!), jammer
    Sorry Nikki, maar bereid je alvast maar voor op een nieuwe hobby en geniet van de schnabbels die je nog zult krijgen.

      /   Reply  / 
  15. Rick

    @Koeno: Wat een onzin! Als je kijkt naar Girls Aloud, Jordin Sparks, Marco Borsato, Carrie Underwood, Leona Lewis en Danity Kane denk ik dat het een ongegronde conclusie is om te zeggen dat die artiesten na een paar jaar ‘uitgekakt’ zijn.. Al deze artiesten zijn nog steeds erg populair en sommigen (Leona Lewis en Jordin Sparks) zelfs wereldberoemd geworden! Waar het om gaat is dat je een team en platenmaatschappij hebt die je promoot en in je gelooft en daarnaast moet je natuurlijk ook beschikken over een fantastisch stemgeluid.. Maar deze artiesten hebben bewezen dat dat mogelijk is!

    En Kelly Clarkson is nog lang niet uitgekakt! Eind dit jaar wordt haar nieuwe album gereleased dat weer een heel andere sound gaat krijgen dan de 3 voorgaande.. En iemand die respectievelijk 4, 12 en 2 miljoen exemplaren van haar eerste 3 cd’s verkoopt en wereldwijd een grote fanbase heeft opgebouwd vind ik nou niet bepaald een flop te noemen..

      /   Reply  / 
  16. Debby

    @ Rick:

    Dat laatst ben ik echt VOLLEDIG met je eens!!
    Kelly is alweer bezig aan het nieuwe album dat inderdaad eind dit jaar word gereleased =D

    Dus misschien moet die “Koeno” beter de muziekwereld volgen voordat ie onzin dingen “uitkakt”

      /   Reply  / 
  17. Koeno

    Ik heb wel respect voor al deze artiesten hoor (Van Clarkson heb ik menig Cd), maar om nu te zeggen dat de succesformule idols of x-factor, laat staan So You wanna be a popstar werkt, vind ik een beetje overdreven. Misschien waren Jamaï, Kelly en Leona wel gewoon de eerste, maar om even terug te komen op Nikki, nee echt starquality heeft ze niet. Daar zijn we het toch wel mee eens jongens, niet waar?

    Daarnaast Debby noem ik dit inderdaad de muziekindustrie: platen maken puur om de verkoop en zakkevullerij (niet dat daar altijd slechte dingen bij zitten), wat ik wel volg is vooral de muziek, dat is wat telt!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>