Nieuwe video: Ida Maria – I Like You So Much Better When You’re Naked


Ida Maria neemt je mee terug naar een tijd dat je in een oud Amerikaans tijdschrift een advertentie zag voor echte 'X-Ray Glasses' en dat je nog jong genoeg was om je serieus af te vragen of je daarmee écht door de kleren van je vier jaar oudere buurmeisje zou kunnen kijken. Al gaat deze video meer over de advertentie dan over de bril.

De hele clip ziet eruit alsof hij in elkaar is geknutseld met afbeeldingen uit zulke oude tijdschriften. Alles heeft die groezelige, stippelige kwaliteit van ouderwets drukwerk. En ook niet in elkaar geknutseld door een professioneel kunstenaar, maar door iemand die nog op de middelbare school zit en de bladzijden van zijn wiskundeschrift gebruikte als ondergrond.

I Like You So Much Better When You're Naked ziet er prachtig uit, dat mag duidelijk zijn. En respect gaat ook uit naar Ida Maria voor het netjes houden van de video. Deze clip had heel gemakkelijk volgestouwd kunnen worden met naakte mensen, maar in plaats daarvan wordt het naaktheid-thema veel subtieler uitgewerkt. Een aap die kijkt naar een gepelde banaan terwijl hij zegt: I like you so much better when you're naked? Dat is humor!

En de muziek?

No offense, maar Ida Maria klinkt als een one hit wonder. De muziek is een superenthousiast, maar verder niet echt opvallend, pop/rock liedje dat nu vooral gaat scoren dankzij die lollige tekst. En omdat Ida zo aanstekelijk kan schreeuwen (je hoort de festivalweides al bijna meebrullen): You're just another guy! OK, you're kinda sexy. But you're not really special! I won't mind if you take all your clothes off. Come on, take 'em off! Yeah.

Met dank aan hans voor de tip.

facebook share facebook share

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Nieuwe video: Ida Maria – I Like You So Much Better When You’re Naked

  1. hans

    graag gedaan

    ik vind het één van de vrolijkste liedjes van afgelopen zomer, vooral omdat ik het op geen enkele radiozender gehoord heb, enkel op onze reis-cd. :)

      /   Reply  / 
  2. Pita

    Doet me denken aan de clips van Franz Ferdinand.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>