Nieuwe video: Razorlight – Wire To Wire


Simpeler kan bijna niet. Met niets anders dan een paar lucifers geeft Razorlight je toch het gevoel dat je iets bijzonders meemaakt. In het schijnsel van dat kleine vlammetje lijkt ieder woord uit de mond van Johnny Borrell een diepgang en een zeggingskracht te krijgen waar hij tijdens het schrijven van die songtekst alleen maar van kon dromen.

Maar toch, ergens gaat het mis. De clip begint heel klein met één vlammetje dat Johnny in leven houdt door hem van lucifer op lucifer te laten overspringen, maar ongeveer op hetzelfde moment dat ook de muziek ongemakkelijke vormen begint aan te nemen, loopt ook de videoclip langzaam uit de hand.

Steeds meer vlammetjes komen erbij. Eerst alleen nog van de andere drie bandleden, maar gaandeweg worden er steeds meer lucifers aangestoken. Een zee van lichtjes. Razorlight's bedoeling om er een 'bijzondere' videoclip van te maken die 'de mensen écht zal raken' ligt er zo dicht bovenop dat mijn tandglazuur er een beetje van begon te jeuken. Ergens tijdens deze drie minuten wordt de pijnlijke grens overschreden van klein en subtiel naar Lange Frans en Baas B.

En de muziek?

Hier eigenlijk hetzelfde verhaal. Het liedje begint schattig en klein met alleen een piano en die prachtige stem van Johnny Borrell, maar net als de clip loopt het nummer gaandeweg verschrikkelijk uit de hand. Ergens tussen dat prachtige begin en het moment dat de kerkklokken beginnen te luiden voor de bizarre finale met achtergrondkoor en plechtige tromgeroffel gaat er iets heel erg mis. Die dunne scheidslijn waar Razorlight's doorbraaksingle America zo knap op balanceerde? Wire To Wire begint hoopvol maar dondert uiteindelijk finaal over de rand en hopelijk in het vangnet.

Zie ook:
- Nieuwe video: Razorlight – Before I fall to pieces

facebook share facebook share

4 Reacties // Reageer

4 thoughts on “Nieuwe video: Razorlight – Wire To Wire

  1. evert

    ik daag hem uit, om een keer een album te schrijven zonder het woord ” love” , komt nu wel zo me keel uit,
    volgens mij kennen ze in Engeland ook wel metaforen

      /   Reply  / 
  2. Cj13

    Het is al een stuk beter dan America, wat ik erg slecht vond,maar dat kon ook al snel :P

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>