Nieuwe video: Albert Hammond Jr. – GfC


Alsof Albert Hammond Jr. het nog niet druk genoeg heeft met gitaar spelen bij The Strokes, is hij in zijn vrije tijd ook nog bezig een indrukwekkende solo-carrière op te bouwen. GfC is de eerste single van alweer zijn tweede solo album. Het nummer klinkt iets psychedelischer dan we van zijn Strokes-werk gewend zijn en ook de videoclip oogt als een langgerekte hallucinatie.

Op een ronddraaiend podium spelen Albert en zijn band (niet The Strokes) hun lied terwijl de beelden op allerlei manieren worden mishandeld en over elkaar heen geplakt. Schimmige special effects uit de sixties, transparante gitaren en uitgerekte figuren geven GfC precies de juiste sfeer.

In wat we dan maar de echte wereld zullen noemen zitten diezelfde bandleden ondertussen in een kringetje om een vreemdsoortige lamp die blijkbaar de oorzaak is van al hun hallucinaties. Op het einde van de video gebeurt tenslotte waar alle hippies hun leven op gehoopt hebben: Albert en zijn mannen verdwijnen uit de echte wereld en leven voor eeuwig verder in hun hallucinerende droomwereld. Of zoiets. Ach kijk zelf maar en zie met je eigen ogen wat er volgens jou gebeurt.

En de muziek?

Ik ben een fan van Albert Hammond Jr. Nee echt, al zijn solo-liedjes zijn de moeite waard. Maar toch blijft die ene vraag je altijd achtervolgen: hoe zou dit klinken als The Strokes het speelden? Beter, waarschijnlijk, met in ieder geval Julian achter de microfoon (Albert is geen briljant zanger). Tegelijkertijd zou zo'n subtiel sprankelend en psychedelisch geluid, zoals hier tijdens de coupletten, volstrekt onmogelijk zijn bij The Strokes. Leuke muziek dus, die beter zou kunnen klinken met de hele band, maar waavan ik toch vooral blij ben dat hij bestaat.

Zie ook:
- Nieuwe video: Albert Hammond Jr – Back to the 101

Met dank aan JJ voor de tip.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>