Nieuwe video: Those Dancing Days – Home Sweet Home


Ons beleid voor welke videoclips wél, en welke videoclips niet, op deze site worden geplaatst (naast natuurlijk ons chronische tijdgebrek) is eigenlijk heel eenvoudig: nieuwe clips van grote wereldsterren worden altijd geplaatst – omdat de directeur van blog.nl gek is op veel pageviews en de duizenden advertentie-euro's die hij daarmee binnenharkt – en voor alle andere videoclips geldt dat wij óf het liedje óf de clip heel erg de moeite waard moeten vinden.

De nieuwe videoclip van Those Dancing Days bijvoorbeeld, gaat gegarandeerd minder publiek trekken dan de laatste videoclip van Britney Spears (en o boy, wij leven al deze hele week op kaviaar en champagne dankzij alle pageviews van Britney's laatste!). Het feit dat hij hier nu toch staat betekent dat wij vonden, in al onze bescheidenheid, dat iedereen deze videoclip zou moeten zien of horen.

In het geval van dit bandjes is het een beetje van allebei eigenlijk: zien én horen. Home Sweet Home gaat over heimwee, en de videoclip begint werkelijk hilarisch met depressieve vakantiekaarten. Dat wil zeggen: foto's waarop de meisjes van Those Dancing Days met beteuterde gezichten poseren op allerlei exotische locaties, omdat ze hevig naar huis verlangen. Het ziet er zo grappig uit dat wij meteen vonden dat iedereen dat moest zien.

En de muziek?

Helaas zakt de clip na een halve minuut een beetje in (opeens krijgen we hele normale vrolijke vakantiekaarten – waar is de heimwee gebleven!?), maar dat is precies het moment waarop de muziek zo leuk wordt dat wij begonnen te vinden dat iedereen het moest horen. Dat intro van 30 seconden klinkt een beetje vermoeid – zo vermoeid dat je bezorgd begint af te vragen of Those Dancing Days soms geen zin meer heeft om vrolijke muziek te maken – maar precies op tijd breekt de zon door de wolken en wordt Home Sweet Home weer net zo vrolijk en springerig als we van dit bandje gewend zijn. Hoera!

Zie ook:
- Nieuwe video: Those Dancing Days – Run Run

Met dank aan Blondje voor de tip.

facebook share facebook share

5 Reacties // Reageer

5 thoughts on “Nieuwe video: Those Dancing Days – Home Sweet Home

  1. Blondje

    Bedankt voor het bespreken Erik!
    Het album is ook erg goed ;)

      /   Reply  / 
  2. Dominique

    hmm, aan het aantal reacties te zien valt zoiets als het aantal pageviews helaas goed te voorspellen. wel jammer, wat al die mensen wel niet missen.. of misschien is ‘t zelfs zo erg dat ze het niet eens missen :(

    nog maar eens luisteren daar word ik tenminste wel vrolijk van

      /   Reply  / 
  3. Lianne

    Vrolijk.

      /   Reply  / 
  4. Cj13

    Leuk en vrolijk nummer!

      /   Reply  / 
  5. shira

    kijk..dít is een leuk bandje!

    meer van dit soort muziek graag!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>