Nieuwe video: Mark Ronson – Stop Me


Stop Me van Mark Ronson heb je vast al eens voorbij zien komen. De video draait al een tijdje en zelfs als je nu denkt dat je het liedje niet kent is het niet uitgesloten dat je “Oh die!” roept als je hem zo dadelijk hoort. Dat is in ieder geval wat mij gebeurde. Interessant genoeg heeft Mark Ronsom nu besloten om een tweede, totaal verschillende, videoclip op te nemen voor het nummer met veel meer aandacht voor zanger Daniel Merriweather. Dit is de “International Version” van Stop Me.

Persoonlijk vond ik de vorige videoclip (over een paar schoenen die hun eigenaar tegen zijn zin meesleuren op een nachtelijke wandeling) ook heel erg in orde. Beter dan deze versie zelfs, al is de nieuwe clip lang niet slecht. Bij een nummer dat zo hartverscheurend klinkt past wel een melancholieke videoclip en de tranen vloeien hier dan ook rijkelijk. Zo rijkelijk zelfs dat de complete stad er van overstroomt.

Omdat die tranen allemaal met de hand op de filmbeelden zijn getekend ziet dat er heel erg schattig uit. Het is een erg mooi effect, al lijkt het erop dat niemand de acteurs heeft verteld dat er later tranen op hun gezicht getekend zouden worden. Werkelijk niemand in deze video ziet er echt verdrietig uit.

Verder is het vreemd om nu het gezicht van Daniel Merriweather te kunnen zien. In de vorige videoclip kwam hij helemaal niet voor en afgaande op zijn stem had ik hem veel ouder ingeschat. Mooie stem voor zo’n jonge zanger.

En de muziek?

Ik vind het origineel van The Smiths (toen nog onder de volledige titel Stop Me If You Think You’ve Heard This One Before) nog steeds het mooist, maar toch is het razendknap hoe producer Mark Ronson dit nummer heeft bewerkt. Ik had nooit gedacht dat een liedje van The Smiths zo soulvol kon klinken. Het blijft een geweldige song. Iedere keer dat ik hem zo smekend “I still love you” hoor zingen voel ik het kippenvel over m’n armen glijden.

facebook share facebook share

13 Reacties // Reageer

13 thoughts on “Nieuwe video: Mark Ronson – Stop Me

  1. Joris

    Hij heeft best leuke covers gemaakt van Coldplay, Kaiser Chiefs en Maximo Park, maar dit is niks anders dan een brute verkrachting. Waardoor deze Pipo direct hoog op mijn zwarte lijst is komen te staan. De flapdrol!

      /   Reply  / 
  2. erik

    Ik ben het vaak met je eens Joris, maar in dit geval toch nadrukkelijk niet. :p Als iemand die meerdere cd’s van The Smith’s in de kast heeft staan kan ik oprecht zeggen dat ik dit een hele mooie cover vind. Verder heb ik alleen nog maar zijn bewerking van Just (radiohead) gehoord en die viel me een beetje tegen. Ik ben nog steeds nieuwsgierig naar het hele album.

      /   Reply  / 
  3. Esther

    mooi.

      /   Reply  / 
  4. Cherelle

    Best goed nummer.. Niet helemaal mijn smaak maar wel goed nummer.

      /   Reply  / 
  5. herman

    Geinige plaat wel van Mark Ronson, een aantal geslaagde covers. erik, ga je nog over Justice bloggen? Die video bij D.A.N.C.E moet toch in de buurt van 5 sterren kunnen komen voor beeld….

      /   Reply  / 
  6. Joris

    @ erik: Tja, ik vind de stem niet mooi en ook de manier waarop het gezongen wordt vind ik te, ehm, let’s say uitbundig. En de hoorbare ironie en zelfspot van het origineel (die maken het juist zo goed) ontbreken hier volledig. The Smiths is een van de bands die wat mij betreft gewoon niet (fatsoenlijk) te coveren is.

      /   Reply  / 
  7. dedjuh

    Mooi liedje :D

      /   Reply  / 
  8. Chrisje

    Denk juist dat het expres is gedaan dat de figuranten niet proberen te huilen.
    Zo is het alsof ze van de binnenkant huilen, wat je anders niet van ze kan aflezen.
    Mooi nummer! Lekker dramatisch :P

      /   Reply  / 
  9. Ronald Abelskamp

    Qua stem zou men ook zeker Earl Thomas moeten checken. Soul ten top, mooie liederen. Met name “Lead a horse to water”, en “Better to have loved”. De studio CD valt tegen, ik heb de sessie CD, echt ongelofelijk. Uit het jaar 2000, maar als ik ‘t laat horen, denkt iedereen ’60 en ’70 er jaren.
    Mocht je de liederen willen hebben, laat ‘t even weten.

      /   Reply  / 
  10. erik

    Earl Thomas? Echt nog nooit van gehoord.

      /   Reply  / 
  11. Ronald

    Erik, je al verdiept in Earl?

      /   Reply  / 
  12. Pingback: Nieuwe video: Daniel Merriweather - Impossible | Videoclips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>