Nieuwe video: Adele – Chasing Pavements


Ah, de magie van een goed refrein. Als Adele de langzame coupletten van dit nummer zingt lijkt de tijd bijna stil te staan. Een auto is om een boom heen gevouwen, een jongen en een meisje liggen levenloos op de grond… het ziet er niet best uit. Maar iedere keer als dan het refrein losbarst komen de twee geliefden weer even helemaal tot leven.

Bravo voor deze twee acteurs. Ze liggen toch echt op de grond, maar telkens als de camera ze van bovenaf filmt lijken ze te lopen en met elkaar te dansen. Het ziet er zo vanzelfsprekend uit dat je er bijna niet bij stilstaat hoe knap het is gedaan. Hier zijn ongetwijfeld heel wat repetities aan vooraf gaan. Er is zelfs een scene waarin ze beginnen te dansen met de schaduwen van andere mensen die voorbij komen. Super, echt super.

Steengoede videoclip die perfect aansluit op de muziek. Zowel de ingetogen refreinen als de uitbundige coupletten worden op deze manier prachtig uitgebeeld.

En de muziek?

Als het ooit écht helemaal misgaat met Amy Winehouse hebben we in ieder geval Adele nog. Haar stem klinkt misschien iets minder warm en de muziek iets minder spannend, maar toch, de overeenkomsten zijn treffend. Dit is pas haar tweede single en haar eerste album is nog niet uit. Het wordt interessant om te zien of ze de belofte in 2008 echt waar kan maken. Dit nummer staat alvast als een huis.

Met dank aan jur voor de tip.

facebook share facebook share

7 Reacties // Reageer

7 thoughts on “Nieuwe video: Adele – Chasing Pavements

  1. Robin

    Super!

      /   Reply  / 
  2. margrieke

    mooi liedje!;)

      /   Reply  / 
  3. Bart

    Één van de weinige liedjes waarbij ik de coupletten mooier vind dan het refrein.

      /   Reply  / 
  4. Milou

    Ik vind haar stem echt veel mooier dan die van Amy Winehouse. Dat geblèr van Amy in Valerie vind ik echt niet mooi.

      /   Reply  / 
  5. hetty

    mooi!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>