Nieuwe video: Duffy – Mercy


Wat ben ik met terugwerkende kracht blij dat ik me vroeger nooit heb laten overhalen om op dansles te gaan. Het leek me toen vooral vervelend maar met dank aan Duffy weet ik nu ook dat het niet zonder gevaren is. Iedereen die een beetje te fanatiek danst loopt het risico spontaan in brand te vliegen.

En dan toch gewoon door blijven dansen natuurlijk, je zou er bijna bewondering voor krijgen. Hun broekspijpen gaan in vlammen op maar deze dansers gaan stug door.

Het leuke aan de video is dat de muziek door die brandende schoenen een gigantische climax bereikt. Zelfs al slaat het nergens op, het bizarre idee dat een liedje zó intens kan worden dat je er spontaan van in brand vliegt komt geweldig goed over. Geloofwaardig bijna. Ik kan me best voorstellen dat Duffy misschien wat twijfels had toen de regisseur met dit voorstel kwam. "Ziet dat er niet belachelijk uit?" Maar ik zeg het je, hij heeft het precies goed uitgevoerd. Het wérkt gewoon. De muziek bereikt op dat moment toch al een hoogtepunt, maar door die brandende dansers wordt het gevoel nog een heel stuk versterkt.

En de muziek?

Ik wed dat minstens de helft van alle comments straks gaan over hoe irritant mensen haar stem vinden, maar ik moet zeggen dat ik meteen enthousiast was. Ik hoor het vandaag pas voor het eerst en haar carrière is ook nog maar net begonnen. Haar website is nog niet eens af (ze heeft wel getekend bij een grote platenmaatschappij), maar reken maar dat ik vooraan sta als dat debuutalbum over twee maanden uitkomt. Juist dankzij die prachtige stem.

facebook share facebook share

10 Reacties // Reageer

10 thoughts on “Nieuwe video: Duffy – Mercy

  1. Marloes

    Hmm, I like it! ^^

      /   Reply  / 
  2. Darx

    ik ga zo je verhaaltje lezen erik.. maar WAT een irritante stem heeft dat mens zeg!! :P

      /   Reply  / 
  3. Mario

    Prima clip

      /   Reply  / 
  4. Koeno

    JEAH!! DIT IS GOED!
    Dat Album gaan we zeker kopen, ik krijg het liedje nergens goed te pakken alleen de live versie…
    Lord have mercy!

    :P

      /   Reply  / 
  5. erik

    Dus iedereen kan de embedded youtube-filmpjes nog steeds gewoon zien? Ik op mijn computer al een paar dagen niet meer, ik dacht dat het een storing was. :(

      /   Reply  / 
  6. Joris

    Dit nummer is trouwens nog een niemandalletje vergeleken met Rockferry. Lang geleden dat ik spontaan kippenvel kreeg van een nummer. Geldt ook voor de clip. Check it out. ik ontdekt het dit weekend pas…

      /   Reply  / 
  7. yvonne

    ik had het een keer gehoord en kon het liedje niet vergeten. geweldig !!!

      /   Reply  / 
  8. stefhan

    heb dit nummer voor het eerst in engeland gehoort staat op/stond op nummer 1

    album is op 3-3-8 in engeland uitgekomen.

    over het nummer zelf, lekker.

      /   Reply  / 
  9. Brenda

    Ik vind haar stem echt prachtig. Deze plaat is echt leuk. Tis net of je tientallen jaren terug in de tijd gaat. Dat was echt muziek. beter dan die techno shit van nu. Prachtig nummer en lekkere stem.

      /   Reply  / 
  10. Sanne

    het doet me een beetje denken aan de stem van Amy Winehouse.
    Love it.

      /   Reply  / 
  11. Pingback: Nieuwe video: Duffy – Warwick Avenue | Videoclips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>