Nieuwe video: Gotye – Learnalilgivinanlovin


Wees lief voor de natuur dan is de natuur ook lief voor jou, dat was Gotye's belangrijkste boodschap in deze vrolijke animatievideo. De twee hoofdrolspelers, een jongetje en een meisje, probeerden alle levende wezens te helpen. Hongerige eekhoorntjes kregen te eten en een grote blauwe kever die zelf op het menu stond van een kolonie mieren werd op het laatste moment gered.

En inderdaad, toen het jongetje later te pletter viel was de natuur niet te beroerd om hem op het laatste momente te redden. Twee vogels schoten te hulp en droegen hem naar zijn vriendinnetje die hoog in de wolken op hem wachtte. Hand in hand keken ze naar zonsondergang en iedereen leefde nog lang en gelukkig. Behalve de kolonie mieren die nu niks meer te eten hadden zodat alle pasgeboren larven een langzame hongerdood stierven.

Ja Gotye, zo gaat dat in de natuur. Zeker nooit The Lion King gezien toen je klein was? Maar als we die arme mieren buiten beschouwing laten is Learnalilgivinanlovin gelukkig nog steeds een hele vrolijkmakende video. Zelfs al vind ik de tekeningen niet mooi en ook al hebben de animaties een nogal amateuristische uitstraling, in het licht van zoveel enthousiasme ben je bereid om bijna alles door de vingers te zien.

En de muziek?

En over vrolijkmakende dingen gesproken: heb je de muziek al gehoord? Deze Belgische producer knipt en plakt oude soulplaten aan elkaar tot een onweerstaanbaar nieuw geluid. Dat klinkt op hetzelfde moment ouderwets en toch ook helemaal van deze tijd. Learnalilgivinanlovin (probeer dat maar eens drie keer achter elkaar snel uit te spreken) swingt de spreekwoordelijke pan uit.

Met dank aan Carina voor de tip.

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer

One thought on “Nieuwe video: Gotye – Learnalilgivinanlovin

  1. UK

    doet me denken aan die dominee die ook es een tripje met balonnen probeerde.. en dat liep iets minder goed af

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>