Nieuwe video: Jamie Lidell – Little Bit of Feel Good


Volgens Jamie zelf is deze videoclip een surrealistische variatie op: 'het eeuwenoude verhaal van de man die alles kapot maakt wat hij liefheeft.' Of om dat iets concreter te zeggen: een videoclip over Jamie Lidell en de eenhoorn op wie hij verliefd is. En hoe hij haar vervolgens onthoofdt.

Als je het nog niet geraden had, Little Bit of Feel Good is weer een merkwaardige videoclip geworden. We hadden inmiddels ook niet anders verwacht van Jamie. In een kleurrijke sprookjes-sfeer volgen we de zanger tijdens een romantisch diner met zijn geliefde eenhoorn. Alles lijkt goed te gaan, zij geeft hem zelfs letterlijk haar hart, en uiteindelijk valt ze op Jamie's bed in slaap.

Waarom hij haar dan toch moet onthoofden is ons niet helemaal duidelijk, maar toch grijpt hij halverwege de video naar zijn hakbijl. Misschien ziet hij moord op zijn eigen verwrongen manier wel als de ultieme liefdesverklaring. Eén ding is in ieder geval zeker; een videoclip als deze kom je niet vaak tegen.

En de muziek?

Wij hier bij videoclips.blog zijn allemaal grote bewonderaars van Jamie Lidell. Hoe één man het voor elkaar krijgt om van dit naar een nummer als Little Bit of Feel Good te komen (hoewel we dat oude Super Collider project stiekem ook best goed vonden), het zal wel altijd een mysterie blijven. Zo funky, zo creatief en met zoveel soul. Het blijft een genot om naar te luisteren. Vooral ook omdat hij er zelf ook zo overduidelijk plezier aan beleeft.

Zie ook:
- Nieuwe video: Jamie Lidell – Another Day
- Nieuwe video: Jamie Lidell – You Got Me Up

Met dank aan roos voor de tip.

facebook share facebook share

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Nieuwe video: Jamie Lidell – Little Bit of Feel Good

  1. Troels

    Niet echt nieuw

      /   Reply  / 
  2. Joris

    Ongeveer een half jaar oud, deze clip.

      /   Reply  / 
  3. Karina

    stond hij er al tussen?? nee. heb je hem wel eens op tv gezien?? nee. okee niet echt nieuw, maar wel nep nieuw.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>