Nieuwe video: Lorde – Team

lordeteam

Waarom kijken? Lorde’s Royals werd niet alleen een enorme hit door de fijne muziek, maar ook door het thema dat vele mensen aansprak. Het gaat namelijk over hoe ver tieners verwijderd zijn van het glamoureuze leven dat ze dagelijks te zien krijgen in de media. Lorde zette zich hiermee dus in feite af tegen het showbizzwereldje. Het zou daarom heel raar zijn als ze – nu ze grappig genoeg zélf tot die Royals behoort – ineens ook gaat pochen met geld en luxe artikelen. Maar dat doet ze gelukkig niet. De video bij Team gaat namelijk opnieuw over tieners in hun eigen wereldje. Een wereldje met hiërarchieën en inwijdingen, waarin niemand tests hoeft te maken om te worden toegelaten. Een wereldje waarin jongens en meisjes gewoon puisten op hun gezicht hebben. En waarin verliezers winnaars zijn. Lorde ontpopt zich zodoende als de stem van een anti-generatie.
En de muziek? Dit meisje uit Nieuw-Zeeland is toch wel één van de ontdekkingen van 2013. Je gelooft tijdens het beluisteren van haar muziek nauwelijks dat Lorde pas zeventien jaar is. Ze zingt ontzettend beheerst en een tikkeltje lijzig à la Lana Del Rey. Omdat haar nummers instrumentaal behoorlijk uitgekleed zijn, krijgt haar stem alle ruimte. Team bevat opnieuw een spookachtig refrein dat wordt versterkt door de kille beats. Iets minder imponerend dan Royals, maar opnieuw betoverend mooi.

facebook share facebook share

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Nieuwe video: Lorde – Team

  1. MASH

    Best wel verfrissend. I.p.v. al die aandachtstrekkende sletzangeressen van tegenwoordig, weer eens normale jonge vrouw die eens niet over drank/drugs en seks zingt. Go Lorde!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>