Nieuwe video: Robbie Williams – Lovelight


Het verhaal gaat dat Robbie Williams de kersverse Britse zangeres Lilly Allen oorspronkelijk had uitgenodigd om een volledig duet op te nemen voor zijn nieuwe album. Mevrouw Allen bedankte voor de eer omdat Robbie in haar ogen eigenlijk wel over het hoogtepunt van zijn carriere heen was. Dat klinkt arrogant maar het begint erop te lijken dat Lilly gelijk had. (Uiteindelijk is ze op aandringen van haar platenmaatschappij trouwens toch nog bij Robbie langs geweest om wat achtergrondkoortjes – geen duet! – op te nemen).
Qua videoclips lijken Robbie's hoogtijdagen in ieder geval defintief achter hem te liggen. De periode waarin het iedere keer spannend was als meneer Williams met een nieuwe clip kwam zijn nu echt wel voorbij. Weliswaar revancheert hij zich met Lovelight heel redelijk voor de ongeïnspireerde en amateuristische Rudebox clip, maar voor de man die zoveel klassieke videos op zijn naamt heeft staan speelt hij de laatste tijd wel heel erg op safe.

Robbie die een optreden geeft voor tweehonderd vrouwen. Dat is het concept in een notendop, en erg veel meer gebeurt er dan ook niet in de Lovelight video. De kracht zit hem vooral in de toch nog redelijk spannende uitwerking van het idee. Het is een donkere, bijna zwarte, clip geworden. Het enige licht komt van felle spotlights waardoor alles constant over- of onderbelicht is. In combinatie met de razendsnelle montage geeft dat het geheel een nogal obscuur gevoel. Vooral als de enorme mensenmassa door dat krankzinnige licht lijkt te versmelten tot één kolkende brij van deinende hoofden en rondzwaaiende armen levert het een paar prachtige, bijna abstracte beelden op.

Maar toch, spectaculair is het zeker niet en ik hoop dat Robbie voor zijn volgende clip weer wat meer risico durft te nemen. De man is pas 32 jaar oud, nog veel te vroeg om nu al zijn wilde haren te verliezen!

En de muziek?

George Michael? Ben je daar? Zelfs qua stem komt Robbie tijdens deze Lewis Taylor cover merkwaardig dicht in de buurt van de voormalige Wham zanger. Slecht klinkt het niet, briljant ook niet maar het is gelukkig wel véél beter dan de dramatisch slechte vorige single Rudebox.

Zie ook:
- Nieuwe video: Robbie Williams – Rudebox

facebook share facebook share

22 Reacties // Reageer

22 thoughts on “Nieuwe video: Robbie Williams – Lovelight

  1. Herman

    idd stukken beter dan rudebox. Twijfel nu toch weer of ik de nieuwe cd zal kopen. Die laatste heb ik zelden gedraaid, ondanks het briljante Trippin’

      /   Reply  / 
  2. Dennis

    Robbie is Geweldig!

      /   Reply  / 
  3. mensje

    Ik vond Robbie vroeger leuker.

      /   Reply  / 
  4. LOtte

    I LOVE ROBBIE

    NO MATTER WHAT:P

    ik bn naar zijn concert geweest,,ook briljant:D Zijn nieuwe CD ga ik zeker kopen!

      /   Reply  / 
  5. mensje

    Ik vond trippin juist heel slecht vond rudebox zelfs nog leuker!

      /   Reply  / 
  6. erik

    Nee nee nee, trippin’ was briljant. Eén van zijn allerbeste nummers. Intensive Care is een onderschat album.

      /   Reply  / 
  7. Ellen

    Ik vond trippin’ geweldig, Rudebox even wennen maar ook erg lekker. De man laat wel een zien dat hij meer kan dan 1 soort liedje..Ik vind dit ook weer een lekker nummer! Nieuwe CD? Always a part of my collection ;)

      /   Reply  / 
  8. kel

    Robbie Rules Anyway He Is Just The King of Music

      /   Reply  / 
  9. TayBay

    Dit nummer is dus echt wel SuperVet.
    Rudebox trouwens ook. Hij durft dingen te proberen. Trippin was ook gaaf

      /   Reply  / 
  10. Richard

    Hij moet niet zo hoog zingen. Een geweldige muzikant maar soms pakken zijn ‘expirimenten’ niet zo geweldig uit. Rudebox vond ik ook niet zo geslaagd.

      /   Reply  / 
  11. brigitte

    dit is robbie!! dat is wat hij met deze cd duidelijk wil maken!!! na 10 jaar solo en naar ieders pijpen te hebben gedanst wil hij zich lekker uit leven in wat hij wil!!

    Ik heb er alle respect voor weer een briljant plaatje van zijn 7 de album! Rudebox vond ik geweldig en knalt de speakers !!

    volg rob al 10 jaar solo en wat mijn betreftmogen er nog 10 volgen!! well done robbie!!

      /   Reply  / 
  12. Snoesje

    Ik ben het helemaal met je eens lotte robbie is helemaal geweldig ik had de meet en greet van rtl7 gewonnen en heb hem ook echt gesproken hij is super lief en ik snap best dat hij wel is wat ander soort muziek wilde maken

      /   Reply  / 
  13. Snoesje

    Ik vond tripping ook heel erg goed maar Feel blijft natuurlijk de beste clip van hem

      /   Reply  / 
  14. Melanie

    Ik vind die Robbie Williams sowieso om te KOTSEN… gatver… Wat een baggermuziek.
    Maar past goed bij die enge kop van ‘m…

      /   Reply  / 
  15. Liz

    Robbie is super EN Rudebox wAS geweldig! Hij was zo0 extreem schattig!!
    Robbie is de beste

      /   Reply  / 
  16. ik

    heel jammer dat commercie-marionetten zoals r.w. altijd proberen ‘the real cool music’ te copieren. helaas lukt dat soms ook nog best ok. de ‘vernieuwing’ hoe jullie het noemen is niet aan zijn eigen creativiteit te wijden maar berust op het ‘jatten’ van reeds bestaande stijlen, andermans werk. en trouwens ziet hij echt niet uit als 32. die verlopene kop komt van jarenlange hard drugs gebruik.

      /   Reply  / 
  17. Koen

    Men mag zeggen wat men wil… Robbie Williams is een van de weinige artiesten die kan permitteren van altijd net over de schreef te gaan!!! Vocaal sterk, een podiumbeest (onlangs in Brussel toch), allée, kortom een artiest… Zijn muziek mag dan wel popmuziek zijn, het is popmuziek van een ander niveau. Net dat beetje extra dat maakt hem zo speciaal. Wie zijn volgende album niet aanschaft zal volgens mij zijn eigen maar benadelen. Je moet er niet echt veel van kennen om te weten… ROBBIE RULES!!!!!

      /   Reply  / 
  18. karo

    ik vind dit een leuk nummertje, rudebox vind ik ook leuk vooral het reffrein dan :-)

    volgende cd koop ik dan ook gewoon weer, al denken mijn broertje en zusje er totaal anders over :-) achja, ieder zijn smaak zeker ;-)

      /   Reply  / 
  19. Lieke

    Ik vind Robbie Williams een ontzettend goede artiest. Ik heb zn liedjes altijd al goed gevonden (zoals ‘Feel’ en ‘Angels’ en zo zijn er nog heel veel op te noemen) en ik heb vorig jaar ‘Intensive Care’ gekocht en nu ‘Rudebox’. Hij brengt tenminste variatie in zijn muziek. Geen enkel liedje is hetzelfde.
    Maarja idd, zoals iedereen al zegt: ieder zijn eigen smaak

      /   Reply  / 
  20. Mexx :)

    ik zie bij deze clip altijd het einde, en ik vind robbie super sexy!!. ook al is hij 32:$.. ik vind t een heel goed nummer!!

      /   Reply  / 
  21. eefje

    Melanie.. ik ben beniuewd hoe jou kop er wel niet uit ziet.
    Robbie is een geweldige zanger, hij neemt uitdagingen aan en expirimenteert veel!! Ik vind dat gewelidig en ik heb respect voor hem,,, heb jij dat ook maars!!!

      /   Reply  / 
  22. Renate

    Hallo

    Even een vraagje hoe kan ik een video clip op mijn pagina plaatsen ik hoop dat je me wilt helpen.

    groetjes renate

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>