Justin Bieber’s Boyfriend

Kleine mannetjes worden groot. Het zal nog wel even duren voor Justin Bieber als volwaardige artiest wordt opgepikt – het blijft een kindsterretje – maar met zijn nieuwe single Boyfriend slaat hij alvast een andere weg in. Dat het tieneridool nog steeds ongekend populair is blijkt wel uit het aantal views op youtube: in een paar dagen tijd heeft de video al 25 miljoen kijkers getrokken!

De video (regisseur: Director X)
Boyfriend heeft een veel stoerdere clip gekregen dan zijn voorgangers. Justin lonkt vanuit zijn auto naar de meisjes, zoals het een ware ladykiller betaamt. Zijn outfit maakt het geheel daarbij af, inclusief zwarte zonnebril en gouden armband. Het is duidelijk, het jongetje van een aantal jaar geleden is al flink aan het puberen. De clip valt te vergelijken met het debuut van Justin Timberlake (Like I love you). Het meisjesidool van zo’n tien jaar geleden danst in zijn clip op dezelfde manier. Ook de choreografieën en uitstraling van beide Justins komen overeen, al vind ik de video van Timberlake stukken beter uitgevoerd. Biebers expressie is bovendien nog steeds vrij kinderlijk, wat afsteekt tegen de dure auto’s en opgedirkte dames om hem heen.
Oordeel: een briljante videoclip is het niet, maar dat heeft Justin ook (nog) helemaal niet nodig, zijn fans kijken toch wel. ✩✩1/2

De sound
Qua geluid klinkt Justin Bieber een stuk minder schel dan een aantal jaar geleden, hij krijgt duidelijk de baard in de keel. Het geheel blijft natuurlijk een gladde productie, maar toch klinkt dit een heel stuk aangenamer. Fan van Justin Bieber zal ik nooit worden, maar ik zet de radio niet meteen af als Boyfriend te horen is.

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer

One thought on “Justin Bieber’s Boyfriend

  1. Rwin

    Mag die knul al in een auto rijden?

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>