Nederland staat achter Joan Franka

Vanavond is het erop of eronder voor Joan Franka, de Nederlandse inzending van het eurovisie songfestival. Ze verschijnt op het podium met een enorme tooi, tegen alle kritieken in. In de videoclip voor het nummer You and me legt ze uit waarom: vroeger speelde ze indiaantje met haar toenmalige vriendje. De tooi is dus symbolisch bedoeld in plaats van provocerend. Vertederend, maar is het genoeg om Nederland eindelijk weer de finale in te loodsen?

Positiever
De negatieve bijsmaak die het songfestival heeft in ons land lijkt langzaam te kantelen. De geluiden zijn dit jaar veel positiever dan bij afgelopen inzendingen als de Toppers, Sieneke en de 3J’s. Op zich niet gek: bij het nationale songfestival omarmde de kijker Joan Franka, terwijl zij door de jury al was afgeserveerd. Daarom zal er vanavond in veel huiskamers worden gehoopt op een finaleplaats.

Kansen
De clip ondersteunt de kracht van het liedje: lieflijk en puur. Met de woorden but our love couldn’t handle time moet Joan toch een hoop mensen kunnen aanspreken. Maar net als alle andere jaren zal het ook nu weer kantje-boord worden voor Nederland. Er is weer genoeg om over te zeuren: zware concurrentie (met een aantal topfavorieten), een overkill aan oostblok-landen, buitenlanders die de tooi niet snappen en verstijfde muzikanten. Maar er is ook goed nieuws dit jaar: Nederland doet het beter in de polls/bij bookmakers en Joan schijnt een goede indruk te hebben achtergelaten tijdens haar verblijf in Bakoe.

Het kan dus alle kanten op vanavond. Wat zou het leuk zijn als Nederland (na 8 jaar!) weer eens in één van die enveloppen zit. En we zaterdag massaal kunnen kijken of Joan nog ergens douze points weet weg te snoepen!
Hierbij de officiële videoclip van onze inzending:

 

facebook share facebook share

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Nederland staat achter Joan Franka

  1. Sascha

    Wat is ze leuk, ons Joan! Ze heeft een leuk, lief, onschuldig en vrolijk liedje, ze heeft een hele mooie uitstraling en het hippie-achtige karakter van haar persoon en haar act is volgens mij een goede zet. Nederland kan hier met een gerust hart achter gaan staan!

      /   Reply  / 
  2. Neri

    Het Engels (of wat daar voor door moet gaan) is niet goed. Ze probeert er een Cockney/Irish accent in te leggen, maar dát moet je juist NIET proberen!

    De persoon die dit heeft begeleid is ONGESCHIKT!

    Volgend jaar beter!

    groet,
    Neri

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>