Nieuwe video: Lady Gaga – Fame

Dacht je alles al gezien te hebben met de commercial voor Lady Gaga‘s geurtje Fame? Dan ken je Gaga nog niet. Er is namelijk een complete videoclip uitgebracht! Dit is dan misschien geen muziekclip (al is er wel een klein stukje van het nummer Scheiße te horen), maar het is absoluut het bespreken waard. Eigenlijk legt Lady Gaga de lat hiermee enorm hoog voor haar aankomende clips. Want Fame is intrigerend van begin tot eind, vijfenhalve minuut lang!

Regisseur Steven Klein en Lady Gaga hebben zichzelf overtroffen met dit duistere meesterwerkje. Bedenk je wel dat het hierbij gaat om de introductie van een geurtje! Waar andere beroemdheden niet verder komen dan bloemetjes en lentekleurtjes, maakt het popidool er een overweldigend kunstwerk van. Zoals ze eigenlijk met alles doet.

Steeds als je denkt dat de clip een duidelijke structuur krijgt, word je weer verbaasd. Het glibbert, het kronkelt, het schuurt, het brokkelt en het explodeert. Gaga’s fantasie moet overuren hebben gedraaid om dit te bedenken. Het is prachtig in beeld gebracht, met oog voor detail. De hand van modefotograaf Klein, die ook Alejandro regisseerde, is overduidelijk. De mannelijke lichamen lijken haast perfect. En Gaga zelf deinst er niet voor terug lelijk in beeld te komen. Vanaf 2:20 hoor je bovendien een vleugje van haar nummer Scheiße, waarvan we nooit hebben begrepen dat het níet is uitgebracht.

Genoeg gepraat! Kijk, huiver, geniet! Werd aan iedere videoclip maar zoveel aandacht besteed.

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer

One thought on “Nieuwe video: Lady Gaga – Fame

  1. A3ana

    wat een verschrikkelijke reclame, gaat nergens over..

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>