Doet Chris Cunningham eigenlijk nog wel eens iets?


Hoe zit dat met de regisseur die wereldberoemd werd dankzij zijn video’s voor Aphex Twin, Squarepusher en Björk? Volgens de legende kreeg hij na een stuk of 20 video’s genoeg van het proces van videoclips opnemen, en vanaf 2000 is het akelig stil geworden rondom Chris Cunningham. Hij zou met allerlei mysterieuze projecten bezig zijn, maar er komt maar erg weinig van boven water. Toch is deze videoclip van The Horrors pas een paar maanden oud, en wel degelijk gemaakt door Cunningham.
Hij is alweer bijna afgelopen op het moment dat hij begint. Een korte flits van een video – goed opletten dus! – maar het is wel degelijk in iedere zin van het woord "typisch Chris Cunningham."

The Horrors – Sheena is a Parasite

De meeste tijd heeft hij waarschijnlijk weer doorgebracht in de montagekamer. Je zou het op momenten bijna een animatiefilm kunnen noemen. Het is om hyper nerveus van te worden, maar wel erg indrukwekkend. Zoals in bijna al zijn werk staat het menselijk lichaam wederom centraal, het liefst zo bizar en verwrongen mogelijk.

Het was ook al heel lang een wens van Chris om eens een clip op te nemen met een echte band (lastig, als je vooral samenwerkt met artiesten die hun muziek uit de computer toveren), wellicht dat hij daarom voor The Horrors heeft gekozen. En verdomd, alle ontploffende jurken en slijmerige octopussen ten spijt, het zijn de korte shots van een bezeten voor zich uit starende bassist die misschien nog wel de meeste indruk maken.

En de muziek?

Muziek? Laat me niet lachen. Wat een afschuwelijk nummer is dit. Okee, de eigenlijke muziek opzich is nog wel okee, en misschien dat het met een andere zanger wel leuk had kunnen worden. Maar dit, zoals het nu is, en met deze "zanger"… geen gehoor. Gelukkig duurt het maar anderhalve minuut.

facebook share facebook share

12 Reacties // Reageer

12 thoughts on “Doet Chris Cunningham eigenlijk nog wel eens iets?

 1. Poeh

  Je stille hint hint is gehoord!! al kon je die link haast niet missen, aangezien hij dik gedrukt is hehe. ik kan helaas vanuit mijn stageplek dat afschuwelijke nummer niet luisteren ;) Anyways, leuke blog, moge je net zoveel (en meer) bezoekers trekken als bij het acww dagboek.

    /   Reply  / 
 2. erik

  “Je stille hint hint is gehoord!! al kon je die link haast niet missen, aangezien hij dik gedrukt is hehe.”

  :P

  Alle nieuwe blogs krijgen in het begin een tijdje een vetgedrukte link. Alle kleine beetjes helpen, nietwaar? Maar leuk dat jij hem ook gevonden hebt. :)

  “ik kan helaas vanuit mijn stageplek dat afschuwelijke nummer niet luisteren ;)

  Je mist er weinig aan. :p Tenzij je ook de clip niet kunt bekijken, dan moet je het thuis nog maar eens proberen. ;)

    /   Reply  / 
 3. micha

  ik haat codes!!!!!! voor de rest heb ik geen comentaar

    /   Reply  / 
 4. Magali

  heyey een film van hem wordt gedraaid op het Amsterdam Film eXperience dit weekend. Groetjes en succes met je blog! Magali (jongeren.blog)

    /   Reply  / 
 5. denise

  vrezelijk ! echt waar, ik heb hem gestresst uitgedrukt … ik wordt er hyperactief van en het is nog irritant ook

    /   Reply  / 
 6. remkje

  Ik vind hem ook niet geweldig…

    /   Reply  / 
 7. SinnardoCode

  Ik ga ervan hyperventileren, van al dat geknipper

    /   Reply  / 
 8. Tom

  Vind ‘Rubber Johnny’ nog steeds z’n beste clip…

    /   Reply  / 
 9. erik

  “Vind ‘Rubber Johnny’ nog steeds z’n beste clip…”

  Hm… pas geleden ook voor het eerst gezien. Natuurlijk wel weer een erg sterke video… (dat was een LANG lijntje cocaine zeg :p)… maar ik vond dat het toch niet kon tippen aan zijn eerdere werk. Rubber Johnny vond ik grappig om een keer gezien te hebben, maar video’s als Come to Daddy en Africa Shox of dat Squarepusher nummer (“How do you play so many instruments at the same time?” :p) bevatten allemaal beelden die me de rest van m’n leven wel bij zullen blijven. Dat had ik bij Rubber Johnny toch niet. Het kwam op me over als een kort tussendoortje voor Cunningham.

    /   Reply  / 
 10. Tom

  Ja, Africa Shox staat bij mij op een gedeelde eerste plaats. Ook een geweldige clip.

    /   Reply  / 
 11. Gabber

  Ik dacht dat ik alle videos wel had gezien hieroo. Niet dus, maar goed. Ik vind het liedje echt vreselijk, maar op de 1 of andere manier wel leuk :P Ze zijn iig met een nieuwe video bezig, de beelden die ik daarvan gezien heb, zijn wel positief voor het eindresultaat, gok ik.

    /   Reply  / 
 12. Pepijn

  Maaaaar… waar is Chris Cunningham mee bezig op dit moment? Dat was de vraag toch? Leeft hij eigenlijk nog wel?

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>