Ruzie in videoclip land, wie ging er als eerste vissen?


Door mijn broer werd ik getipt op een kleine rel in het Nederlandse popwereldje. De bandjes Solo en Sneakerfreak hebben allebei ongeveer dezelfde videoclip opgenomen en beschuldigen elkaar nu van na-aperij. Lees op de blog van mijn broer over zijn verregaande complottheorie, of lees hieronder wat ik van de clip vind.
Nogal een suf filmpje namelijk. Of nee, eigenlijk bedoel ik dat het nog niet suf genoeg is! De video gaat over de bandleden van Solo die een dagje gaan vissen, maar naar mijn niet zo bescheiden mening weet het filmpje de lulligheid van de hengelsport toch nog niet echt te vangen. Het komt in de buurt, maar het had nog lulliger gekund.

Het is nu meer een uit de hand gelopen home video van een gezellig dagje aan het water. Inclusief andere mensen en een frisse zonnige sfeer.

Als het aan mij had gelegen waren er veel meer lang uitgerekte shots geweest van de twee mannen die helemaal niks doen. En ik had gewacht op een regenachtige dag. Ik zou echt m’n uiterste best gedaan hebben om de video zo saai mogelijk te maken. Een lachwekkend saaie video, daar vraagt het onderwerp toch om? (Hiermee is meteen ook de vraag beantwoordt waarom Erik zelf geen videoclips mag maken).


(De andere visvideo uit de rel kon ik helaas nergens vinden, maar hier is een videoclip waarin Sneakerfreak aan de haal gaat met een idee van Bob Dylan. Leuk liedje trouwens).

En de muziek?

Het gebeurt niet vaak, maar vandaag ben ik het voor de verandering een keer eens met mijn broer. Opportunities is echt een oersaai liedje. Het is niet lelijk, maar ook niet mooi. Je ergert je er niet aan, maar het doet je ook niks. Het ene oor in en dan het andere weer uit.

facebook share facebook share

7 Reacties // Reageer

7 thoughts on “Ruzie in videoclip land, wie ging er als eerste vissen?

 1. denise

  kunnen we er hier vanuitgaan dat erik dus niet van vissen houd ?

  verder ben ik het helemaal met je eens :)

  dit keer haakte ik niet af op de vrouwonvriendelijkheid maar op de saaiheid :)

    /   Reply  / 
 2. Herman

  wat nou complot-theorie? Excelsior is nu eenmaal een meester in manipulatie van de media.

    /   Reply  / 
 3. erik

  “wat nou complot-theorie? Excelsior is nu eenmaal een meester in manipulatie van de media.”

  Ja maar als je dat blog-verhaal van Norbert Pek leest was de zanger van Solo echt kwaad… en het was puur toeval dat Norbert dat zag… toch? Of heeft excelsior dat allemaal in scene gezet? Of zit Norbert Pek ook in het complot? ;)

    /   Reply  / 
 4. Herman

  norbert is de buurman van de excelsior-directeur.

    /   Reply  / 
 5. denise

  dus herman, jij wou beweren dat meneer exelsior met een glas tegen de meur aan had gezeten om alles af te luisteren ?

    /   Reply  / 
 6. erik

  “norbert is de buurman van de excelsior-directeur.”

  Okee… dat is dan inderdaad wel verdacht. Maar dan nog vind ik een ruzie een stuk minder ludiek dan een kabouterbevrijdingsfront of zo’n aandoenlijke fan die helemaal vanuit verwegistan hier naar toe reist. Als je gelijkt hebt vind ik deze stunt in ieder geval een stuk minder geslaagd.

  “dus herman, jij wou beweren dat meneer exelsior met een glas tegen de meur aan had gezeten om alles af te luisteren ?”

  Haha, ik zie het al voor me. ;) Ik denk eerder dat hij bedoelt dat de twee buurmannen samen in het complot zitten.

    /   Reply  / 
 7. denise

  dat begrijp ik ook wel, maar ik zag het eerlijk gezegt ook helemaal voor me :P

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>