Nieuwe video: Bloc Party – I Still Remember


Verbazingwekkend knap gemaakte nieuwe videoclip van Bloc Party. Aanvankelijk zien we nog hoe de camera zich voortbeweegt door één enkele trein heen, wat er al behoorlijk tof uitziet, maar halverwege begint hij ineens over te springen van de ene naar de andere trein en weer terug. En in welke trein er ook gefilmd wordt, overal komen we bandleden van Bloc Party tegen. Het resultaat is duizelingwekkend, om het nog voorzichtig uit te drukken.

Ik heb begrepen dat de vele honderden mini-scenes die zich uitspelen tussen de verschillende passagiers op de trein de herinneringen moeten voorstellen waar Kele over zingt. Ik moet zeggen dat ik dat er niet echt uit kan halen (ik versta hem ook slecht, om heel eerlijk te zijn), maar puur en alleen om het grafische effect van een in één vloeiende beweging opgenomen videoclip waarin zoveel gebeurd is wat mij betreft al hypnotiserend genoeg.


Verrassend genoeg, zo lezen we op blocparty.net, is er aan deze complete opnames geen trein te pas gekomen. Het enige (!) decorstuk waren twee losse bankjes. Alle mensen die je in deze videoclip ziet (acteurs, figuranten, bandleden en zelfs ook een paar cameramannen en regisseurs) zitten op dezelfde twee bankjes. Het geheel is vervolgens op een computer in elkaar geknipt en geplakt zodat het er uitziet alsof het in een trein is opgenomen.

Niet echt een ingewikkelde techniek, maar wel gruwelijk veel werk. Diep respect voor het regisseurs-duo Aggressive die voor deze video verantwoordelijk zijn. Ik vind hem erg mooi.

En de muziek?

Het kan ermee door. Maar daar is alles dan ook mee gezegd. I still remember is een degelijk liedje volgens het vertrouwde Bloc Party-recept. Redelijk goed, maar op geen enkele manier een uitschieter. Je hoeft maar te kijken naar één van Bloc Party’s vorige singles (willekeurig welke, ze zijn allemaal beter) om te horen hoeveel beter deze band kan. Ironisch gezien klonk hun vorige single (The Prayer) juist geweldig maar werd geplaagd door een donkere saaie videoclip.

Nu zijn de beelden in orde, maar laat de muziek het afweten! Met een iets betere planning en wat meer zelfkennis hadden we een formidabele single met een geweldige clip kunnen hebben.

Zie ook:
- Nieuwe video: Bloc Party – The Prayer

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>