Nieuwe video: Gym Class Heroes – Cupids Chokehold


Geweldig leuke videoclip van de Gym Class Heroes. We zien hoe een schattig breakdancende Cupido tot driemaal toe probeert om MC Travis McCoy verliefd te laten worden. Dat lukt in het begin telkens heel aardig, zolang Travis en zijn vriendinnetjes elkaar nog door een roze bril bekijken, maar na een tijdje lopen toch alle relaties stuk. Hoewel… de video is afgelopen voordat de vriendin #3 en Travis ruzie kunnen krijgen, dus misschien passen zij uiteindelijk wel goed bij elkaar. Of de regisseur wilde gewoon graag een happy end.


Wat Cupids Chokehold (Cupido's wurggreep) zo leuk maakt om naar te kijken is vooral Travis zelf. Als rapper stelt hij niet veel voor (althans, niet in dit nummer, verder ken ik geen muziek van Gym Class Heroes) maar hij is een verrassend goed acteur. Aan het begin van al zijn nieuwe relaties kijkt hij heerlijk verdwaasd en overdreven verliefd de camera in, en ook het ruziemaken wordt lekker vet aangezet. Het past allemaal prima bij de slapstick humor die in de hele video aanwezig is, en hele filmpje is gewoon heel erg de moeite waard. Die gezichtsuitdrukkingen aan de ontbijttafel met die enorme stapel pannekoeken is onbetaalbaar.

Trouwens

Of je het nu wist of niet, Cupid's Chokehold is een re-release van een single die in Amerika al in 2004 uitkwam. Bekijk hieronder ook de 2004-versie die iets anders klinkt, maar die vooral een hele andere (ook erg leuke!) videoclip heeft.

En de muziek?

Sorry maar dit vind ik echt helemaal niks. Een sample van Supertramp speelt een hele nadrukkelijke hoofdrol in dit nummer (hint: het volledige refrein), en dat liedje kon ik vroeger ook al niet uitstaan. De slaperig gemompelde raps verpesten het nummer ook tijdens de coupletten zodat er eigenlijk weinigs positiefs te melden overblijft. Leuke video, verschrikkelijk slechte muziek.

facebook share facebook share

14 Reacties // Reageer

14 thoughts on “Nieuwe video: Gym Class Heroes – Cupids Chokehold

  1. Alex

    Ach het nummer is toch juist ook grappig in combi met de video. Niet bepaald hoogstaand nee, maar wel erg leuk.

    (Kijk trouwens ook eens op mijn blog, niet om te spammen, maar daar staan ook nog wel wat nieuwe video’s op die je voor deze blog kunt recenseren.)

      /   Reply  / 
  2. erik

    Leuke blog Alex. Nieuwe Maximo Park! Goed nieuws! :)

    En wat betreft dit liedje, ik denk dat ik gewoon een te grote hekel heb aan Breakfast in America om dit ooit te kunnen waarderen

      /   Reply  / 
  3. Gabber

    W0000000000000t? Je vind dit slecht? Misschien komt het ook wel dat ik nooit “Breakfast in America heb gezien, maar ik vind Cupid’s Chokehold wel leuk. Wat mij trouwens opviel, die vent die aan het begin van de video zijn hoofd ff boven de krant uitsteekt, lijkt verdacht veel op FOB leadzanger…

      /   Reply  / 
  4. Alex

    @ Erik, thanks.

    @ Gabber, goed gezien :P . Hij zingt ook het refrein.

      /   Reply  / 
  5. Yemm

    FAN-TAS-TISCH! echt prachtig nummer video ook humor!

      /   Reply  / 
  6. daisy

    Ik was al zo dol op lennykravitzzz….
    Nou die mccoy lijkt er op maar dan wat jonger kan niet beter! hahahah

    Wat betreft het liedje ik vind uhm wel gezellig en de clip is super!!

      /   Reply  / 
  7. Bigsweety

    nou als travis in mijn buurt zou wonen zou ik het wel weten hehe!!met die lekkere tattoo’s

      /   Reply  / 
  8. M'lissa

    Oeeh idd Dan had ik allang ff Langsgewipt =D whaha hij is egt Lkkr x

      /   Reply  / 
  9. Debby

    Super heerlijk nummer! Ik heb hem op me mp3 staan en luister er nog altijd naar. En het is ook nog eens extra leuk omdat patrick de leadzanger van FOB erin meezingt:-) Nou meiden, jullie vallen op Travis, geef mij Patrick maar hmmmmmm

      /   Reply  / 
  10. Debby

    p.s. en ik ben al een huge fan van FOB!!!

      /   Reply  / 
  11. xYvettex

    Soort van indie-hiphop [: vindt het een geweldige clip. x] haha

      /   Reply  / 
  12. sam

    ik weet niet wat jullie denke maar dit vind ik het beste wat er bestaat er zijn ook andere liedjes van gch(voor zover ik die ken) : mash up en swing joint.Nu de black eyed peas weg is is dit nu mijn favorite groep.Hun muziek is gewoon geweldig ! voor zover mijn mening.

      /   Reply  / 
  13. Stijn

    kent er ook misschien iemand de danceversie van cupid’s chokehold hier?!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>