Nieuwe video: Brighton Port Authority – Toe Jam


Ach ja, censuur. Sommige artiesten blijven er hun hele leven tegen strijden terwijl anderen, zoals voormalige Fatboy Slim Norman Cook, juist proberen iets leuks te doen met censuur. Onder het motto 'if you can't beat them, join them' trekt iedereen zijn kleren uit en begint grappige spelletjes te spelen met de bekende zwarte balken.

Met het simpele gegeven dat alle borsten, geslachtsdelen en opgestoken middelvingers moeten worden afgedekt speelt dit vriendengroepje, in een perfect gekozen zeventiger jaren sfeer, een potje censuur Pong, maken ze een menselijke klok en weten ze zelfs de titel van het nummer te spellen. Het is enorm creatief en zelfs de meest principiële anti-bloot activist zal moeite hebben om niet in de lach te schieten. Vooral niet als Norman Cook op 2:30 zelf even komt opscheppen:

En de muziek?

Samen met David Byrne van de Talking Heads en Dizzee Rascal maakt Norman één van zijn leukste nummers in jaren. Het is drie minuten pretentieloos swingen met veel trompetgeschal. Voor je het weet zit Toe Jam in je hoofd en blijft daar de komende tijd nog wel even zitten. Een liedje om heel erg vrolijk van te worden.

Onze dank gaat uit naar Joris voor de tip.

facebook share facebook share

8 Reacties // Reageer

8 thoughts on “Nieuwe video: Brighton Port Authority – Toe Jam

  1. Joost

    Het nummer is saai, maar de videoclip erg leuk!

      /   Reply  / 
  2. erik

    Echt waar? Dat slappe liedje? What were they thinking…

    Ik besprak hem een tijdje geleden al en vond er toen niks aan. Nu nog steeds niet:

    One Night Only – Just for tonight

      /   Reply  / 
  3. Randolph

    beetje bloot ;P

    Erg leuk gedaan, maar ik zou niet graag in dei clip willen spelen, tenzij de Crew achter de schermen ook naakt is, met z’n allen, dan schaam je je ook niet meer ;)

      /   Reply  / 
  4. oh, dinges

    whaha, dat pingpongspelletje :)

      /   Reply  / 
  5. Lianne

    Opzich leuk bedachte clip, maar naar een keer ernaar gekeken te hebben, wordt het ook wel weer saai.. en de censuur is niet altijd even goed doorgevoerd :’)

      /   Reply  / 
  6. Pingback: Nieuwe video: The BPA/Iggy Pop - He’s Frank (Washing Up) | Videoclips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>