Nieuwe video: Metal on Metal – Bastard


Hoe maak je een videoclip spannend? Simpel: laat twee meisjes tegen elkaar pingpongen met een handgranaat. Zie daar het simpele maar ongelooflijk effectieve uitgangspunt van Bastard. Eén van de meiden trekt de pin uit de granaat en vervolgens slaan ze hem naar elkaar over. Je zit gegarandeerd op het puntje van je stoel, ook al weet je dat zo’n video eigenlijk maar op één manier kan aflopen. Met heel veel tomatenketchup.

Het idee werkt. De uitvoering is subliem. Grappig hoe de video dankzij het groepje toeschouwers (type deftig, dure kleding, middelbare leeftijd) een lugubere extra laag krijgt. Bijna alsof zulke wedstrijden heel misschien echt zouden kunnen bestaan. Ergens in het voormalige oostblok. Als een ondergrondse, hoogst illegale sport voor verveelde miljonairs. Let ook op de gezichten (2:36!) als het moment suprême dichterbij komt. Dat is bepaald geen medelijden wat ze voelen voor de twee deelneemsters.

Maar eigenlijk hebben we alweer teveel gezegd. Over sommige video’s moet je niet praten, die moet je gewoon bekijken. Nu:

En de muziek?

Metal On Metal? Nog nooit van gehoord. Google brengt ons alleen naar foute heavy metal platen uit de jaren tachtig die ook zo heten. Geen idee dus wie of wat deze muziek maakt, maar het klinkt niet slecht! In distortion gedrenkte electro die nog het meest doet denken aan Justice op haar smerigste momenten. Zou het een pseudonym zijn?

Edit: nee, toch niet – er is een MySpace. Wie het ook is komt uit Litouwen en zijn/haar andere tracks klinken al net zo compromisloos. Meer van dit graag!

Met dank aan JJ voor de tip.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>