Nieuwe video: Gossip – Get A Job

It was adorable when you were in your 20’s | Not so cute anymore, now that you’re pushing 30 | You better get a job. Gossip windt er geen doekjes om: ondanks de voortslepende economische recessie moet iedereen gewoon een baan vinden. Get a job is een betoog tegen een jonge werkeloze vrouw, die liever tot in de late uurtjes door feest dan dat ze serieus op zoek gaat naar een baan. De humoristische videoclip wijst op allerhande krantenadvertenties, waardoor een keur aan beroepen tot leven komt.

De bandleden van Gossip kruipen zelf in alle rollen, van tandarts tot serveerster en callgirl aan toe. Beth Ditto hijst zich weer eens in de meest hilarische pakjes. Daar is, gezien haar omvang, de nodige zelfspot voor nodig, maar die bezit de zangeres in overvloed. Sterker nog, ze is nooit te beroerd haar forse postuur flink uit te buiten.

Ook de teksten, waarmee de banen worden gepromoot, zijn kleine oneliners. Pane in the glass, valt er te lezen bij een oproep voor een glazenwasser. En bij een bedrijf voor tapijtreinigers: We suck. Heel veel kleine grapjes dus in een clip die toch al op de lachspieren werkt. De videoclips van Gossip worden steeds interessanter!

De muziek
Qua geluid is Gossip wel eens alternatiever geweest. Om niet te zeggen dat een Kylie Minogue dit nummer ook had kunnen uitbrengen. Het is licht verteerbare discorock, met af en toe een vuig gitaarrifje. Absoluut prettig in het gehoor, maar dat donkere rauwe geluid lijkt verder weg dan ooit. De band lijkt hiermee definitief een andere koers te varen.

Clip-oordeel

Meer van Gossip:
Nieuwe video: Gossip – Heavy Cross
Nieuwe video: The Gossip – Love Long Distance

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>