Nieuwe video: Neon Trees – Sleeping With A Friend

sleepingwithafriend

Waarom kijken? Bij veel muziekvideo’s uit de jaren ’80 waren er ongetwijfeld waanzinnig creatieve geesten aan het werk, maar ontbrak vaak het budget om hun trippy ideeën uit te voeren. Sleeping With A Friend is een soort rectificatie voor al deze gemiste kansen. Het is een eerbetoon aan de surrealistische droomwereld die regisseurs destijds maar al te graag wilden schapen. Een bizarre LSD-trip van vier minuten is misschien nog wel de beste omschrijving. Met het nummer, dat over friends with benefits gaat, heeft het bijzonder weinig te maken, maar het is een fantastisch uitgevoerde, psychedelische reis. Die bij vlagen ook nog eens op je lachspieren werkt.

En de muziek? Ook over het nummer is een prettig jaren ’80-sausje gegoten. Eigenlijk vat de door Tyler Glenn gezongen zin het liedje het beste weer: It’s a risk but babe I need the thrill. Dat gaat dan niet alleen over de tekst, waarin liefde tussen vrienden ontzettend spannend klinkt, maar ook over het aftasten van verschillende stijlen bij de Neon Trees zelf. Risico’s nemen hoort overduidelijk bij hun kijk op muziek.

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer

One thought on “Nieuwe video: Neon Trees – Sleeping With A Friend

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>