Nieuwe video: Nothing But Thieves – If I Get High

nothingbutthieves

In oktober 2015 kwam het titelloze debuutalbum uit van de Britse band Nothing But Thieves, met daarop onder meer deze nieuwe single If I Get High. Daarvan is de videoclip nu te bekijken. 

Een jonge knul – gespeeld door Breaking Bads RJ Mitte - mist zijn moeder verschrikkelijk en probeert contact met haar te leggen. Zijn vader is een starre man, die niets wil weten van hallucinerende middelen. Maar op zijn slaapkamer probeert de jongen toch stiekem in een andere werkelijkheid te komen. Hij probeert door middel van jointjes lucide dromen te creëren (die je zelf kunt besturen). Uiteindelijk lukt het hem om zijn moeder terug te zien. Voor heel even kan hij ontsnappen aan de dagelijkse realiteit en wij mogen met hem mee. Ontroerend en erg mooi gefilmd.

En de muziek? If I Get High klinkt een beetje als Creep van Radiohead. Niet te veel, maar een beetje. En dat is een compliment, want Creep heb ik jaarlijks in mijn top 2000-lijstje staan. De track is één van de meest rustige nummers van de plaat Nothing But Thieves (dat overigens een geweldige albumcover heeft). Een welkome afwisseling tussen het grovere geschut.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>