Nieuwe video: Yves Larock – Rise Up

De crew van DDF verheft touwtjespringen tot kunst in deze videoclip voor Yves Larock (al heet het tegenwoordig uiteraard heel hip "rope skipping"). Het is niet echt de allernieuwste video meer maar ik ben er inmiddels al zovaak over getipt, laat ik maar niet zo eigenwijs doen en hem gewoon bekijken en bespreken.

Met een salto. Terwijl ze op hun handen staan. Met twee man tegelijk. Op handen en voeten. Terwijl ze 360 graden ronddraaien en zelfs zittend op de grond. Ik wist niet dat een mens op zoveel verschillende manieren kon touwtjespringen! Mijn mond viel bij het bekijken van deze clip af en toe open van verbazing.

Zelfs met alleen maar beelden van de DDF-crew aan het werk had ik dit al een leuke video gevonden. Maar Yves Larock gaat zelfs nog een stap verder en vertelt ook een schattig klein verhaaltje. Een meisje dat net als ik vol verbazing staat toe te kijken terwijl DDF op een dorpsplein hun kunsten vertoont is eerst nog te verlegen om mee te doen, maar na een paar dagen oefenen (of weken, of maanden, hoelang zou het duren om zo goed te worden?) durft ze het wel aan en springt samen met DDF de sterren van de hemel.

Dat alles wordt getoond in mooie warme zomertinten en ik heb er eigenlijk helemaal niks op aan te merken. Fraaie video!

En de muziek?

My dream is to fly, over the rainbow so high! Het liedje is eigenlijk te simpel voor woorden. Probeer voor de grap het volgende eens: schuif tijdens het bekijken van de clip het balkje onder de video een paar centimeter naar voren of naar achteren, grote kans dat je het verschil in de muziek nauwelijks hoort. Dit is bijna drie minuten lang hetzelfde riedeltje eindeloos vaak herhaald. Dat klinkt saai… nee wacht, ik bedoel: dat lijkt saai, maar dat klinkt geweldig. Ik vind zomerhits voorspellen een beetje saaie hobby, maar als ik per se ergens mijn geld op in moest zetten…

facebook share facebook share

8 Reacties // Reageer

8 thoughts on “Nieuwe video: Yves Larock – Rise Up

  1. dedjuh

    haha jaa je hebt gellijk over dat schuiven, en dit is echt een leuk nummer!

      /   Reply  / 
  2. cockroach

    dus tegenwoordig het niet meer “double dutch”?

      /   Reply  / 
  3. dehetepappie

    Deze clip kan niet veel meer dan een dag gekost hebben om te maken. DDF een half uurtje laten springen op ‘n pleintje, paar shots van het meisje op het nabijgelegen strand, middagje knippen, warm ‘zomers’ filtertje eroverheen en klaar. En toch zie je dat er nergens van af, knap gedaan. Jammer alleen dat het nummer echt exact hetzelfde klinkt als zijn Lift Your Leg Up van vorig jaar, zelfde calypso ritmes, zelfde caribische zangert. We hebben weer een nieuwe Bob Sinclar.

      /   Reply  / 
  4. Maarten Goedemé

    Bedankt voor alle goede reacties! De clip werd opgenomen in Corsica. We hebben er een gans weekend voor moeten springen. Donderdag kregen we het script, vrijdag hebben we het in elkaar gestoken. Zaterdag en zondag waren het dan opnamens. We hadden wat tegenslag met het weer maar we zijn trots op het resultaat. Nu nog hopen dat hij hoog gaat scoren in de hitlijsten.

    Meer van ons rope skipping werk vind je op http://www.pjr.be Er staan nog heel wat andere knappe filmpjes online van reclame spots en TV shows.

      /   Reply  / 
  5. Remkje

    Ik vind dit soort muziek meestal niet geweldig, over de clips nog maar te zwijgen, maar dit nummer én de clip vind ik zo leuk en lekker vrolijk! ^^

      /   Reply  / 
  6. Roy

    Helemaal eens met je conclusie, het gaat helemaal nergens over en dat is juist het sterke in de geheel clip en het liedje zelf natuurlijk. Super gevonden, en als je hem 2 of 3x per dag hebt gehoord gaat ie niet meer uit je hoofd. En vervelen doet ie ook niet snel opmerkelijk genoeg. Conclusie; een echte hitmaster die Yves.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>