Nieuwe video: Underworld – Crocodile


Crocodile, de nieuwe videoclip van Underworld, heeft opzich een leuk uitgangspunt. Verschillende filmpjes worden over elkaar heen geprojecteerd. Omdat ze allemaal zijn gefilmd in dezelfde ruimte beweegt de kamer niet, maar lijken de bandleden van Underworld net transparante geesten die allemaal door elkaar heen lopen.

Gecombineerd met een paar vrolijke lichteffecten ziet de clip er op het eerste gezicht redelijk interessant uit. Op z'n minst zou ik hem graag keer op televisie bekijken om in meer detail te kunnen zien wat er allemaal gebeurt op de achtergrond.

Maar zelfs al is hij op het eerste gezicht dan nog best interessant, vier minuten later kunnen we toch nauwelijks om de conclusie heen dat de video als geheel eigenlijk stomvervelend is. Eerst zit je nog te wachten tot er iets zal gebeuren, maar als dat halverwege nog steeds niet zover is begint die hoop langzaam te vervliegen. Waarom Hyde en Smith hiervoor hebben gekozen weet ik niet, maar dit kan alleen maar omschreven worden als een hele saaie video zonder zelfs maar enige variatie.

En de muziek?

Het vorige album van Underworld viel mij persoonlijk erg tegen, maar werd wel vooraf gegaan door een ijzersterke eerste single. Van het nieuwe album Oblivion with Bells (release: 16 oktober) heb ik nog niks gehoord maar deze eerste single vind ik waardeloos. Zou dat dan een goed teken zijn? Ik wil zo graag dat Underworld weer eens een album opneemt dat net zo goed is als vroeger (dubnobasswithmyheadman, second toughest in the infants) maar eigenlijk, om heel eerlijk te zijn, geloof ik er zelf al niet meer in. Crocodile is nog steeds niet echt slechte muziek, maar wel ontzettend nietszeggend.

facebook share facebook share

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Nieuwe video: Underworld – Crocodile

  1. Mirjam

    ik moet zeggen dat ik de cd op mementen heel erg saai vind, maar dat is een beetje het “oude mensen in de muziek-syndroom”

    Nou moet ik zeggen dat ik een liveset heb van Sven Vath samen met Underworld, en die had ik eerder dan de cd, maar die set is echt heel relaxed, ze geven net wat meer pit aan hun nieuwe nummers, maar de oude zijn ook leuk om te horen, afgewisseld met de relaxte kunsten van Sven Vath…. Een toppertje!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>