Nieuwe video: Veracocha – Carte Blanche 2008


Pret met gewichtloosheid door Vincent De Moor en Ferry Corsten. De twee producers vonden het hoog tijd om hun hit uit 1999 opnieuw uit te brengen. Bij wijze van videoclip volgen we drie mensen tijdens een zero gravity experiment.

Ziet dat er mooi uit? Natuurlijk. Dankzij een paar slimme trucjes en een kruiwagen vol geld oogt de gewichtloosheid behoorlijk overtuigend. Zo goed in ieder geval dat je er nauwelijks bij stilstaat. Er zijn geen touwtjes en geen scenes die pijnlijk duidelijk voor een groen scherm zijn opgenomen. Het zweven is volkomen geloofwaardig.

Maar ondertussen, wat een draak van een videoclip. Het 'verhaal' is niet vooruit te branden en zelfs de coolste scenes gaan vervelen als ze letterlijk drie of vier keer worden herhaald. Dan wordt er ook nog een poging gedaan een razendsnelle montage in te bouwen, die zijn tegenwoordig erg hip, maar in plaats van razendsnel van scene te wisselen wordt er telkens naar dezelfde scene geflitst. Het beeld knippert dus gewoon. Waarom Veracocha? Waarom?

En de muziek?

Trance, je moet ervan houden. Hele dansvloeren kunnen vast niet wachten om met hun ogen dicht uit hun dak te gaan op deze track, maar het is altijd zo verschrikkelijk voorspelbaar. Niks mis met langzaam naar een climax toewerken, maar in trance is die climax bij iedere track precies hetzelfde. Die langzaam aanzwellende beat die steeds sneller gaat, je zou denken dat iedereen, na het 10.000 keer eerder gehoord te hebben, op een gegeven wel klaar is met dat trucje.

Met dank aan PINHEAD voor de tip.

facebook share facebook share

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Nieuwe video: Veracocha – Carte Blanche 2008

  1. Daaromdus

    Draak van een mix ook. Vincent de Moor en Ferry Corsten hebben hier niks meer mee te maken.
    Er zijn gewoon wat nieuwe mixes door verschillende mixes gemaakt en deze blijkbaar speciaal voor de radio. Voorspelbaar is het zeker, denk dan ook niet dat deze ook maar érgens in een club te horen zal zijn. Dan liever de Cosmic Gate of Marcus Schössow mix!

      /   Reply  / 
  2. Ramon

    Vind het kort door de bocht hoor Erik. Ik vind dat bijna elke trance-hit iets unieks brengt. In dit geval van 0:57, dat is gewoon geweldig in mekaar gezet en toch echt wel een unieke sound ondanks dat het een ‘standaard’ trance nummer is.

    Deze mix is inderdaad te bagger voor woorden en de clip sluit daar feilloos bij aan.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>