Nieuwe video: Guru Josh Project – Infinity 2008


Naar aanleiding van deze videoclip heb ik toch de originele video van Infinity (1990) maar eens opgezocht. Hij leek me eigenlijk niet echt bijzonder, maar als je ziet hoe het meisje in deze nieuwe clip geniet van de oude clip wordt je als mens toch nieuwsgierigheid. Het is voor haar bijna een orgastische ervaring.

Ze begint zachtjes te kreunen, haar handen glijden over haar lichaam, met gesloten ogen bijt ze op haar onderlip (hou in gedachten dat ze nog steeds niets anders doet dan een videoclip bekijken) en het duurt niet lang voordat ze van pure opwinding haar jurkje maar helemaal uittrekt. Het is stupide en het slaat nergens op, maar ja, vervelend is anders.

Ook is het ergens een briljant idee om in de remake van een achttien jaar oude single de hoofdpersoon naar diezelfde achttien jaar oude videoclip te laten kijken. Ik moest er om lachen. Jammer alleen dat het meisje zo'n watje is. Tegen het einde moet ze net doen alsof ze een muur kapot slaat, maar ze zwaait die hamer zo zachtjes in het rond dat ze er nog geen natte krant mee doormidden zou scheuren. Hoeveel cooler had de allerlaatste scene kunnen zijn als de camera iets verder had uitgezoomd om te onthullen dat het echt ons mooie meisje was die de televisie kapot sloeg? De volgende keer toch maar een model inhuren met iets meer pit.

En de muziek?

Eigenlijk staan de betekenisloze vocalen bij deze track me nogal tegen. Niet dat ik iets tegen onzin heb, maar als zulke onzin zachtjes wordt gefluisterd op een toon alsof 'relax and take your time' een diepzinnige levensles is, dan begint het toch te irriteren. Maar ja die muziek. De combinatie van een saxofoon en een lekkere dancebeat pakt verdraaid goed uit. En dan vooral dat steeds terugkerende momentje waarop het ritme even lijkt te haperen. Fantastisch. Het maakt Infinity 2008 zwaarverslavend en eindeloos veel beter dan het origineel.

Met dank aan Eefjjuhh voor de tip.

facebook share facebook share

7 Reacties // Reageer

7 thoughts on “Nieuwe video: Guru Josh Project – Infinity 2008

  1. Bakfiets

    Thnxs, eindelijk een jaren 90 plaat die na een remix wel beter uit de verf komt.

      /   Reply  / 
  2. HDG

    Gewoon kippenvel… Wat een steengoeie plaat..!

      /   Reply  / 
  3. katie morosky

    Totaal andere mening. De clip is te slecht om er iets nuttig over te schrijven en de remake is een irritante Tiëstosong geworden. Het origineel was geniaal. Misschien komt het omdat ik popmuzikaal bewust de tweede helft van de 80′s (en bijgevolg ook de 90′s enzo) heb gevolgd dat ik de vergelijking kan maken met consorten… Alhoewel vergeleken met de contemporaine muziek staat het nog steeds als een huis. Onbegrijpelijk dat jullie de schoonheid, subtiliteit en het vernufte verwevene van het origineel onderkennen en deze platte bubblegum versie de medaille toebedelen. Meestal volg ik je smaak wel, videoclipblogger, maar nu…

      /   Reply  / 
  4. john

    Wat een slap gezever! Misschien moet dat meisje eens met de hamer tegen jouw kop meppen.
    Is er eindelijk weer eens een leuke clip met een lekker stuk te zien, is er al commentaar.
    Je valt op mannen zeker?

      /   Reply  / 
  5. katie morosky

    Katie Morosky is de naam van een vrouw en nee, ik heb geen homosexuele gevoelens. Ik val op mannen en dat zogenaamde lekkere stuk kan me niet schelen. Ik luister naar de muziek. Zou jij ook es moeten proberen.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>