Nieuwe video: Monrose – Hit’n'Run


Soms heb ik het idee dat de rest van de wereld en ik hele andere ideeën hebben over wat een videoclip goed maakt. Dit exemplaar van Monrose bijvoorbeeld is me ontelbare keren aangeraden (lichtelijk overdreven voor effect, in werkelijkheid was het een handvol keren) met de belofte dat het een bizar slechte videoclip zou zijn, en vervolgens vind ik hem best okee.

Laten we beginnen met een paar citaten: 'Deze videoclip vond ik zo VERSCHRIKKELIJK, dat je hem moest zien.' En: 'Neem ik aan dat je de clip ook zo K-U-T vind.' Zomaar een paar teksten waarmee mensen me probeerden over te halen deze clip te bekijken. En ik snap het niet. Ik zie niet wat Monrose hier zo verschrikkelijk verkeerd doet. Niet dat Hit'n'Run nu het grote meesterwerk is dat alle andere videoclips overbodig maakt, maar toch…

Misschien is het probleem dat de rest van de wereld wat meer oog heeft voor het imago van zo'n artiest. Want inderdaad, de dames van Monrose komen in deze clip behoorlijk onuitstaanbaar over met hun overdreven maniertjes en plastic barbie-look. Ik zou ze ook liever niet in het echt ontmoeten, maar tegelijkertijd maken al die irritante dingetjes van Hit'n'Run wel een onderhoudende videoclip die beslist anders dan anders is (altijd een goede eigenschap om hoog te scoren bij videoclips.blog). Samenvattend: ik vond hem best okee en het Monrose computerspelletje zelfs erg leuk. Jawel.

En de muziek?

En daar hebben we Monrose weer. Het Duitse popbandje dat met iedere single verwoede pogingen doet om vooruitstrevend en edgy te klinken, maar uiteindelijk toch steeds vooral irritant overkomt. Ook dit nieuwe nummer is niet echt geslaagd, maar potverdikkie, ze komen er deze keer wel verdraaid dicht bij in de buurt. Het uitbundige refrein gooit roet in het eten, maar dat minimale basloopje waar het nummer omheen is gebouwd zit tegen het geniale aan. Ik wed dat er binnen afzienbare tijd een geweldige remix opduikt die daar wel optimaal gebruik van maakt.

- Nieuwe video: Monrose – Strictly Physical
- Nieuwe video: Monrose – What You Don't Know
- Nieuwe video: Monrose – Strike the Match

Met dank aan JP voor de tip.

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer

One thought on “Nieuwe video: Monrose – Hit’n'Run

  1. JP

    “Misschien is het probleem dat de rest van de wereld wat meer oog heeft voor het imago van zo’n artiest. Want inderdaad, de dames van Monrose komen in deze clip behoorlijk onuitstaanbaar over met hun overdreven maniertjes en plastic barbie-look. Ik zou ze ook liever niet in het echt ontmoeten”

    Ja dat had ik dus wel eigenlijk.

    En ik heb ook door dat ze “edgy” over willen komen. En dit liedje is daar best geschrikt voor.
    En dan komen ze aan met een retro achtige videoclip :P

    Dus…

    naja :D

      /   Reply  / 
  2. Pingback: Nieuwe video: Monrose - Why Not Us | Videoclips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>