Nieuwe video: Rihanna – Where Have You Been

Als er één harde werkster is in de muziekindustrie, dan is het wel Rihanna. Sinds 2005 bracht zij élk jaar een album uit. En eigenlijk staat op iedere plaat wel een gigantische hit. Ook haar meest recente wapenfeit (We found love) was niet van de radio te slaan. Met deze nieuwe single Where have you been zoekt ze het wederom niet in de R&B, maar in de dance-hoek. En eindelijk zien we haar in een flitsende choreografie!

 

 


De video
(Regisseur: Dave Meyers)
Dit is een clip die draait om de vormgeving, van een verhaal is nauwelijks sprake. We zien Rihanna in een woestijn, tussen een stel half ontblote mannen, dansend op een zebra-vel en in een bloesemboom. Stuk voor stuk zien deze scènes er prachtig uit. Vooral de gelikte choreografiën trekken de aandacht. Want waar Rihanna normaal gesproken een beetje door het beeld hupst, trakteert ze haar fans nu op een staaltje danswerk à la Beyoncé. Aan het einde van de clip gooit Riri er nog even wat kaleidoscoop-achtige beelden tegenaan, die de broeierige en duistere sfeer alleen maar ten goede komen.
Oordeel: gelikte videoclip, kwalitatief hoogstaand en onderhoudend: ✩✩✩✩

De sound

Where have you been leent zich uitstekend voor zo’n dansclip, want nooit hield Rihanna zo lang haar mond tijdens een nummer. Het halve refrein is instrumentaal. Tussendoor vraagt Rihanna zich wanhopig af waar hij nou toch al die tijd gebleven is. Ze raakt hiermee verrassend genoeg nog verder verwijderd van haar R&B-roots. Maar erg is dat allerminst, ik hoor Rihanna tien keer liever in dit genre. Al moet ze uitkijken dat mensen niet Rihanna-moe worden, na zóveel opeenvolgende hits. Want ja, ook Where have you been zal gretig aftrek gaan vinden.

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer

One thought on “Nieuwe video: Rihanna – Where Have You Been

  1. SHIZZLE

    Topnummer en vette clip!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>