Nieuwe video: Justice – Phantom II


Justice, de jongens van de T-Shirt video, zijn terug met een verontrustende nieuwe videoclip. Wie had ooit gedacht dat een verjaardagsfeestje er zo sinister uit kon zien?

Aanvankelijk lijkt er niets aan de hand, gewoon een gezellig feestje in een schattig oude-mensen-huis. Maar door hardnekkig te blijven inzoomen op kleine details zorgt de regisseur dat je je steeds iets ongemakkelijker voelt. Onder de oppervlakte van dit feestje is iets aan het broeien. Voel je het?

Foto's aan de muur komen subtiel tot leven. De kaarsjes op de taart blijven zichzelf opnieuw aansteken. Dode bloemen in een vaas buigen zich naar de muur toe. De geest van een overleden oma komt ook dansen op de muziek. En wat is er toch aan de hand met die ketting die het kleine meisje van haar opa krijgt?

En de muziek?

Overdonderend goede track. Justice heeft goed geluisterd naar de duistere sfeer die artiesten als Board of Canada zo goed kunnen opwekken, maar haalt dat geluid vervolgens wel door de Franse gehaktmolen om er iets veel funkiers en dansbaarders van te maken. Het resultaat is onnavolgbaar. Een nummer dat onder je huid kruipt terwijl het je in beweging zet. MeesterlijK!

Zie ook:
- Nieuwe video: Justice – D.A.N.C.E.

Met dank aan Jur voor de tip.

facebook share facebook share

10 Reacties // Reageer

10 thoughts on “Nieuwe video: Justice – Phantom II

  1. Darx

    doet me denken aan Men in Black ….. (die ene (bas?)gitaar op 0:37 en 0:54)

    spooky :P

      /   Reply  / 
  2. erik

    Haha, je hebt helemaal gelijk en dat was me nog niet eens opgevallen. Zodra je er op let verwacht je ieder moment Will Smith. ;)

      /   Reply  / 
  3. chansadres

    Mij doet het vooral denken aan Around the World van Daft Punk. Ik vind Justice steeds meer een Daft Punk 2.0 worden. Het zit net iets beter in elkaar, al blijft Discovery natuurlijk onovertroffen.

      /   Reply  / 
  4. erik

    Ik kocht twee weken geleden Alive 2007, en ben er voorlopig weer even van overtuigd dat Daft Punk toch nog steeds de grootmeesters zijn hoor. ;) Zo ontzettend veel klassiekers op een rij… misschien moet ik zelfs Human After All nog eens een tweede kans geven. Die plaat viel me destijds enorm tegen, maar de paar nummers ervan op Alive zijn toch wel erg fijn.

    Maar uhm…tja… wie weet. Als Justice zo goed door blijft gaan zie ik hen ook nog weleens hun eigen ‘discovery’ maken.

      /   Reply  / 
  5. Dasa

    Doet mij idd ook veel aan daft punk denken..

      /   Reply  / 
  6. Gillian

    Dit lied is geweldig, is dit de officiële clip? Hij staat niet op de Myspace van Justice..

      /   Reply  / 
  7. erik

    Hm… ik hoop dat hij officieel is. In de tweede plaats omdat ik er anders voor niets over heb geschreven, maar in de eerste plaats omdat het een fantastische clip is die het verdient om door veel mensen gezien te wordne. Als hij onofficieel is stel ik voor dat Justice stopt met welke officiële clip ze ook bezig zijn, en dit filmpje gaat gebruiken!

      /   Reply  / 
  8. Bas.

    Justice lijkt meer op het superieure Digitalism dan op Daft Punk naar mijn mening. Niet dat Justice niet lekker klinkt overigns.

      /   Reply  / 
  9. Jort

    Ik vind dit nummer echt geweldig. Het album Cross is ook echt meesterlijk.

      /   Reply  / 
  10. erik

    Bah, hij is verwijderd. Dat bewijst in ieder geval dat hij officieel is/was. ;) Probleem is dat ik hem nu nergens meer kan vinden. :(

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>