Nieuwe video: Justice – DVNO


Al het goede komt weer eens uit Frankrijk. DVNO is een onwaarschijnlijk mooie video met maar één kanttekening… je moet er wel van houden. Justice stort zich vol overgave op de jaren tachtig, en dan vooral de futuristische logo's uit die tijd.

Het was de periode dat computers net een beetje hip begonnen te worden. Het was nu mogelijk en daarom konden, moesten en zouden alle logo's driedimensionaal worden. Grote ronddraaiende letters, lichtstralen, neonkleuren. Bij voorkeur in het heelal, met driedimensionale sterren. "Misschien kan het logo in 3D om de aarde heen draaien!" stelde de directeur van het bedrijf opgewonden voor. En dat kon inderdaad, verzekerde de programmeur.

Het duurde tot halverwege de jaren negentig voordat bedrijven weer een beetje tot inkeer kwamen en zich realiseerde dat less toch vaak more is, maar om al die (denkbeeldige) logo's zo achter elkaar te zien, liefdevol vormgegeven in jaren tachtig stijl… je weet dat het fout is, maar stiekem ziet het er wel verschrikkelijk mooi uit.

En de muziek?

En de muziek vormt de perfecte soundtrack voor al dat jaren tachtig geweld. DVNO is heerlijk retro-hip zonder ouderwets te klinken. Van alle tracks die ik van Justice ken is deze het meest een 'liedje' met duidelijke refreinen en coupletten. Vaak worden dat de grootste hits, dus ik ben erg benieuwd. Op het eind van de clip komen onze helden zelfs even in beeld, iets dat Daft Punk nog nooit en Air nog bijna nooit gedurfd hebben.

Zie ook:
- Nieuwe video: Justice – Phantom II
- Nieuwe video: Justice – D.A.N.C.E.

Met dank aan Gillian voor de tip.

facebook share facebook share

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Nieuwe video: Justice – DVNO

  1. Gillian

    very nice

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>