Nieuwe video: Tove Lo – Not On Drugs

notondrugs

Eerder dit jaar scoorde Tove Lo een grote Europese hit met ‘Stay High’, in de remix van Hippie Sabotage. De Zweedse zangeres blijft bij hetzelfde thema met de opvolger ‘Not On Drugs’. Het is opnieuw een voorproefje van haar nog te verschijnen debuut ‘Queen Of The Clouds’.

Waarom kijken? De titel van dit nummer wordt door de videoclip behoorlijk ontkracht. Want Tove Lo kan dan wel zeggen dat ze niet aan de drugs heeft gezeten, maar ze bevindt zich toch in een behoorlijk trippende situatie. De regisseur gaat namelijk los met zenuwachtige filters en hoekige bewerkingen. En ook op de set mocht Tove Lo al met kleurpoeder en vuurwerk aan de slag. Jammer dat er niet naar een creatievere manier is gezocht om het gevoel van een stevige trip vast te leggen. Dit is eigenlijk een aaneenrijging van clichés en voelt niet bevrijdend noch beklemmend. Niet zo’n goede clip dus als haar vorige, die wel precies het juiste gevoel wist te pakken.

En de muziek? Riep ze in haar vorige nummer nog om dat ze constant high was, nu galmt Tove Lo dat ze Not On Drugs is. Ze heeft duidelijk een dingetje met genotsmiddelen. Deze single heeft niet de aantrekkingskracht van die vorige single (het origineel daarvan is overigens vele malen beter dan die nerveuze remix van Hippie Sabotage), maar bevat wel weer een fijn stukje kaleidoscopic pop en een grotesk refrein. Het maakt in ieder geval bijzonder nieuwsgierig naar die debuutplaat.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>