Nieuwe video: Jay-Z – Lost Ones


Half geslaagde nieuwe videoclip van Jay-Z. Op papier klonk het nog als een geweldig idee. Maak een video waarin Jay-Z 's nachts door de straten van een grote stad dwaalt terwijl hij nadenkt over zijn leven en de zin van het bestaan. Een mooie, sobere en introspectieve video, dat kenden we nog niet van Jay-Z. Een stemmig intro werd opgenomen waarin Jay met een somber gezicht zijn appartement verlaat en in zijn auto stapt, een jazzy muziekje speelt, en daarna begint de echte video.
Het oorspronkelijke idee zit er ook nog wel een beetje in, de video is beslist simpeler van opzet dan de meeste andere Jay-Z video's, maar het is lang niet zover doorgevoerd als je zou willen. De montage is bijvoorbeeld nog steeds veel te druk. Om de sfeer goed over te brengen zou je veel meer langgerekte shots willen zien. Geef het publiek de kans om in dezelfde stemming als Jay-Z te komen! Bovendien kan de cameraman zijn blik maar moeilijk van Jay-Z's grote glimmende auto afhouden, ook dat leidt af. Het is zonde, met maar iets meer zelfbeheersing had dit echt een bijzondere clip kunnen worden. Nu zitten er mooie sfeervolle momenten in, maar is het toch grotendeels een standaard Hip-Hop video geworden.

En de muziek?

Dr. Dre levert weer eens goed werk af. Geweldig om te horen hoe goed een bluesy pianoriedeltje en een Hip-Hop beat bij elkaar kunnen passen. Wie had gedacht? Jay-Z klinkt hier zoals hij altijd klinkt, goed dus. Maar het moet toch gezegd dat de tweede verse niet helemaal lekker loopt. Zo ongeveer waar hij zingt "For she loves her work more than she does me. And honestly at 23 I would probably love my work than I did she. So we ain’t we, it’s me and her." lijkt hij enigszins te struikelen over zijn eigen ingewikkelde rijmschema's. Maar toch, een erg goed nummer.

facebook share facebook share

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Nieuwe video: Jay-Z – Lost Ones

  1. Rocafella FAn

    Ik vind dat dre niet het beste uit Hova haalt..
    daarom vind ik zijn album minder dan verwacht…
    en Jay flowed gewoon lekker over de beats struikelen is een verkeerd woord..

    nogmaals HOVA blijft The god Maar het had veeeeel beter gekund…

      /   Reply  / 
  2. ray

    niet zeuren het is een vet lekker lied

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>