Nieuwe video: Winne/Mr. Probz – Begrijp Me Niet Verkeerd


Halverwege de jaren tachtig wordt de, toen nog piepjonge, Winne door zijn moeder om een boodschap gestuurd. Dat doet hij natuurlijk braaf, maar als hij even later met een gigantische walkman op zijn hoofd langs een platenzaak loopt gaat het mis. Daar dwarrelt het boodschappenlijstje al op de grond. In plaats van drie eieren en een pak melk komt Winne die dag thuis met een echte hiphop-plaat.

Te schattig om niet waargebeurd te zijn. Zijn moeder stond vast niet te juichen toen hij thuiskwam met de 'boodschappen', maar twintig jaar later heeft Winne toch mooi een platencontract bij TopNotch. Het kan slechter aflopen.

In een sfeervolle zwart-wit video worden Winne's jeugdherinneringen afgewisseld met beelden van de rapper – en zijn collega Mr. Probz – op een dakterras in Rotterdam. Luister ook naar de persoonlijke songtekst, hier zien we iemand aan het werk die trots is op wat hij heeft bereikt.

En de muziek?

De refreinen met Mr. Probz zijn leuk, Nederlandstalige R&B is niet echt mijn ding maar dit klinkt alleszins acceptabel. Het zijn echter de raps van Winne die het nummer naar een hoger niveau tillen. De man speelt knap met woorden en brengt zijn teksten zo geëmotioneerd dat in ieder geval ik er volledig in wordt meegesleept.

facebook share facebook share

4 Reacties // Reageer

4 thoughts on “Nieuwe video: Winne/Mr. Probz – Begrijp Me Niet Verkeerd

  1. Maarten

    erik doe hem alsjeblieft

      /   Reply  / 
  2. MASIS

    Erik wil je de nieuwe van danity kane doen?

    de clip gaat vandaag in premiere bij TRL en zal morgen wel te vinden zijn op youtube.

    DK rules.

    trouwens snoop dogg heeft ook een nieuwe clip:

    life of da party heet ie dacht ik.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>