Nieuwe video: Frank Ocean – Pyramids

Frank Ocean lijkt de spot te drijven met hedendaagse videoclips, waarin mannen altijd haantjes willen zijn. Waarin machogedrag eerder regel dan uitzondering is. Waarin vrouwen fungeren als kronkelende wezens, die in tegenstelling tot deze mannen zo weinig mogelijk om het lijf mogen hebben. En waardoor tal van mensen minderwaardigheidscomplexen hebben opgelopen.

Alle facetten van machogedrag komen aan bod, maar dan in een ander daglicht. Het karakter van Frank is in deze video (voor het nummer Pyramids) losbandig, gewelddadig en duidelijk onder invloed van van alles en nog wat. Hij drinkt veel en schiet vervolgens de bar aan gort. Daarna springt hij op zijn motor en scheurt over een onheilspellende woestijnweg. Na een wild tochtje belandt hij bij een stripclub, waar reptielachtige meisjes werken.

Alles wat de Pitbulls en Flo Rida’s van deze wereld iedere clip opnieuw doen, wordt nu echter vanuit een grimmig oogpunt bekeken. Frank Ocean lijkt namelijk eerder in een nachtmerrie beland dan in een droom. Alsof het een acht minuten durende hallucinatie is. En iedere keer als er iets niet strookt met de werkelijkheid begint hij te schaterlachen. Waarschijnlijk zul je in het vervolg iedere videoclip met halfnaakte vrouwen en agressieve mannen héél anders bekijken.

De muziek
Frank Ocean bezingt vrouwen met de klasse van Cleopatra, ook al zijn het one-night-stands. Zijn muziek is een combinatie van electro en hiphop, maar dan op een manier die nog niet eerder gedaan is. Het origineel van Pyramids duurt ruim negen minuten, dus we hebben hier al te maken met de ingekorte versie. Moet je nagaan. De kracht schuilt in de korte stukjes, die allen behoorlijk catchy zijn, met Franks mooie stem als bindmiddel.

Met dank aan Lea voor de tip!

frank ocean [pyramids] from christopher francis ocean on Vimeo.

facebook share facebook share

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Nieuwe video: Frank Ocean – Pyramids

  1. SHIZZLE

    John Mayer komt ook in de clip voor!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>