Nieuwe video: Kanye West/T-Pain – The Good Life


Als we Kanye West toch niet hadden… dan zou het videoclip-landschap waarschijnlijk een heel stuk saaier zijn. In een tijd waarin bijna alle Hip Hop-video's er hetzelfde uitzien is hij één van de weinige rappers die het constant aandurft om risico's te nemen met afwijkende en originele videoclips. Dat pakt misschien niet altijd even goed uit, maar we mogen de man evengoed dankbaar zijn dat hij het anders wil doen. Hoeveel andere rappers kunnen zeggen dat ze nog nooit een videoclip hebben gemaakt met alleen maar gouden sieraden en halfnaakte meisjes?

Deze video voor The Good Life hoort gelukkig bij de experimenten die wel geslaagd zijn. Het verhaal gaat dat Kanye op een dag de fantastische video D.A.N.C.E. van Justice op TV zag, en daar zo van onder de indruk was dat hij meteen contact opnam met de makers. Of ze ook een even een clip voor hem wilden maken. Daar zeiden Jonas and Francois en So Me geen nee tegen, en ziehier het resultaat.

Het is opnieuw een vrolijke video geworden waarin vooral de animaties van Jonas and Francois een hoofdrol spelen. Een supercoole gimmick zoals met de T-Shirts van Justice verzin je natuurlijk niet iedere dag, maar ook zonder die shirts voelt deze videoclip fris en origineel. De creatieve typografie haalt constant leuke grapjes uit met de teksten van Kanye en de hele clip is van begin tot eind onderhoudend. Er is gewoon zoveel te zien! Complimenten voor deze animators en respect voor Kanye.

En de muziek?

Best een aardig nummer, maar na twee geweldige singles als Can't Tell Me Nothing en vooral Stronger klinkt zo'n The Good Life bijna een beetje… gewoontjes? Een goede, degelijke productie maar er is weinig opvallends aan. Het grapje met de vervormde kinderstemmen is leuk, maar we hebben het al eerder gehoord. (Overigens vind ik Kanye nog steeds geen goede rapper, maar om de lieve vrede te bewaren zal ik dat deze keer maar voor me houden).

Zie ook:
- Nieuwe video: Kanye West – Can't Tell Me Nothing
- Nieuwe video: Kanye West – Stronger

facebook share facebook share

5 Reacties // Reageer

5 thoughts on “Nieuwe video: Kanye West/T-Pain – The Good Life

  1. Kevin

    kanye for president!

    mooi nummer

      /   Reply  / 
  2. ray

    leuk lied
    hier heb je een leuk niwe lied van ashley uit HSMC ik weet je denkt vaST dat het een vet saai lioed is maar ts vet leeker lied hier http://www.youtube.com/watch?v=4sTHw7HEfHo

      /   Reply  / 
  3. AAPJE

    woooow VETTE CLIP….echt mooi gemaakt

      /   Reply  / 
  4. Lisa

    Ja, echt dope videoclip!

      /   Reply  / 
  5. MusicChiick

    Kanye Love you
    Goed nummer
    Chappeeeers

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>