Nieuwe video: Kanye West – Stronger


De vorige keer dat Kanye West samenwerkte met regisseur Hype Williams (Can't Tell Me Nothing) was ik niet zo gecharmeerd van het resultaat, maar ik moet zeggen dat deze nieuwe videoclip, ook weer door Hype, wel interessant is. In een verrassende zet heeft de alleskunner zich deze keer op de Japanse anime-cultuur gestort. De beroemde tekenfilm Akira wordt hier zelfs een paar keer letterlijk nagemaakt.

Het werkt vooral omdat het zo goed bij de muziek past. Stronger is hevig gebaseerd op Harder, Better, Faster, Stronger van Daft Punk (de robots van Daft Punk spelen zelf ook een rol in deze clip) en dat gaat heel goed samen.

Met zijn mechanische geluiden en robot-stemmen was dat nummer altijd al gemaakt voor een futuristische videoclip (sterker nog, het hád destijds ook een futuristische videoclip), en ook in de bewerking van Kanye West past het nog steeds perfect bij deze Japanse science-fiction. Ook de manier waarop Hype de beelden af en toe verknipt (schokkerig maakt) en vervormt past perfect bij de muziek. Ik ben eerlijk waar aangenaam verrast door deze video en verheug me er zowaar op hem vaak te gaan zien op MTV.

En de muziek?

In het begin hield ik m'n hart vast. Bijna ongewijzigd hoor je het refrein van Harder, Better, Faster, Stronger met daar overheen Kanye's gepatenteerde superlangzame praat-raps. Het klinkt vreselijk. Pas als dat intro eenmaal voorbij is wordt de muziek geleidelijk aan steeds beter. Kanye eigent zich het nummer steeds meer toe en weet er uiteindelijk toch zijn eigen ding van te maken. Het is gelukkig echt alleen maar gebaseerd op Daft Punk en niet gewoon Daft Punk met raps. Voor mij is het een leuke kans om eens op een hele andere manier naar één van Daft Punk's beste tracks te luisteren, voor de Kanye-fans is het een verfrissend nieuw geluid. Ook de man zelf is goed in vorm met één van zijn betere performances van de laatste tijd.

Nog meer videoclips over Japan:
- Nieuwe video: The Killers – Read My Mind
- Ondertussen op MTV: The Rifles – Peace and Quiet

facebook share facebook share

19 Reacties // Reageer

19 thoughts on “Nieuwe video: Kanye West – Stronger

  1. Mark

    Wow! Wat klinkt dit lekker! Ook de clip ziet er lekker flitsend uit en Kanye West laat eens een keer een andere kant zien van zichzelf.

    Ik ben aangenaam verrast.

      /   Reply  / 
  2. Stevie JH

    Kanye west is gewoon de dopeste rapper plus producer allertijden, vind ik dan.
    Hij overtreft zichzelf weer om een SUPER-sample te gebruiken van Daft Punk. De clip is grandioos, de muziek ook, en de rapper is een van de beste.
    Kortom, SUPERMUSICVIDEO

      /   Reply  / 
  3. roosje

    Huh Gotta Work is toch al lang uit? Of heb ik het nou mis, ik heb hem al heel lang op de computer..Of maakt ze er nú pas een video bij? Hmm

      /   Reply  / 
  4. Jesse

    De video van Gotta Work is vers van de pers, de single komt in juli uit.

    Vind trouwens dit nummer wat rommelig klinken van Kanye West

      /   Reply  / 
  5. erik

    bedankt debby :) Ik zal er morgen eens naar kijken. Dancefloor anthem is de allernieuwste?

      /   Reply  / 
  6. Debby

    @ Erik: Ja, Dancefloor Anthem is idd de nieuwste videoclip. Die staat dan ook op het album Good Morning Revival!

      /   Reply  / 
  7. denise

    hey cassie zit in declip

      /   Reply  / 
  8. ds

    Dit is echt een goede clip… en dit is ook het eerste nummer van hem dat ik echt goed vind. Hopelijk scoort hij er een hit mee.. van mij mag dat wel een keer.

      /   Reply  / 
  9. linda

    het meisje in de video clip lijkt cassie wel

      /   Reply  / 
  10. ray

    dat is cassie:P

      /   Reply  / 
  11. dehetepappie

    Kanye is net zo’n weinig boeiende, matige rapper als Diddy en Timbaland, maar als je als rappende producer je beste producties voor jezelf houdt dan scoor je uiteindelijk wel de hits, ja… Maar toch, elke keer als ik dit nummer hoor denk ik aan wat voor een gemiste kans het is dat-ie dit niet aan een Lil Wayne, T.I. of zelfs maar een Busta Rhymes verkocht heeft.

      /   Reply  / 
  12. Lee

    Ik zie Busta dit nummer niet doen..

    Aangenaam verrast. It grows on you!

      /   Reply  / 
  13. Dex

    Als die hard Daft Punk fan vind ik het persoonlijk erg zonde van het orgineel. Maar kan er wel naar luisteren, bewijst opzich ook wel een beetje dat hij niet 100% commercieel gericht is, zoals zoveel andere usa rappers

      /   Reply  / 
  14. jodeltje

    wat ik dacht, waarom gaat die gast niet ‘producen’ (dat doet ie dus kennelijk al).

    maar dit had veel beter door een andere rapper gezongen kunnen worden…een vrouw ofzo of eminem, iig iemand met een wat vlottere, hogere en agressievere stem.

    maar loopt toch erg lekker en die clip…in 1 woord GENIAAL!

      /   Reply  / 
  15. danique

    geweldige clip geweldige muziek geweldige kanye west. maarre waar kan ik die songtekst vinden?!

      /   Reply  / 
  16. willem

    wat voor een zonnebril heeft kayne west aan die wil ik ook help me plz :P

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>