Nieuwe video: Martin Garrix / Jay Hardway – Wizard

wizard

Waarom kijken? Op zich is Wizard geen bijzondere videoclip. Het is een vrij druk gemonteerde aaneenschakeling beelden van een springende DJ en een enorme opgezweepte menigte voor zijn desk. Vuurwerk, stoommachines, lichtstaven, alles erop en eraan. Het echte werk, maar zonder iets origineels. Tóch voelt Wizard specialer dan veel identieke clips. Waarom? Omdat Martin Garrix pas zeventien jaar is. Inderdaad, zeventien jaar jong en dan al zulke mensenmassa’s aan je voeten hebben staan, die compleet in de ban zijn van jouw muziek. Dat maakt het indrukwekkend.
En de muziek? Natuurlijk zijn wij met z’n allen ontzettend trots op ‘onze’ Martin. Vorig jaar nog voornamelijk bekend als underground-artiest, maar inmiddels heeft hij een Britse nummer-1-hit op zak. Dat alles is te danken aan Animals, een nummer dat het zowel in clubs als op de radio goed blijft doen. Maar om die aandacht vast te houden is er natuurlijk meer nodig dan één grote hit. Wizard is in die zin een prima opvolger. In grote lijnen heeft het veel weg van zijn voorganger – de drop heeft bijvoorbeeld dezelfde snelheid – maar verder is het afwijkend genoeg om op zichzelf te staan. Met andere woorden: als dit nummer was uitgebracht vóór Animals, had het ook een enorme hit kunnen worden. Opnieuw een Nederlands talent in de toch al vrij oranje gekleurde dance-wereld dus.

facebook share facebook share

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Nieuwe video: Martin Garrix / Jay Hardway – Wizard

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>