Nieuwe video: Disclosure / Sam Smith – Omen

Hun eerste samenwerking – Latch – betekende een succes voor beiden. En dus is het niet zo gek dat de mannen van Disclosure en soulzanger Sam Smith opnieuw de handen ineen hebben geslagen. Omen is het resultaat, en zal op de in september te verschijnen nieuwe plaat Caracal staan.

Regisseur Ryan Hope en Disclosure zijn bezig aan een vierluik. Omen is het tweede deel in een reeks op elkaar volgende videoclips. In het eerste deel Holding On zagen we dat het verhaal zich afspeelt in een futuristische setting, in een ijskoude verharde maatschappij waarin elk mens met speciale apparaten kan worden doorgrond en gecontroleerd. Een meisje met speciale gaven ontsnapte uit de handen van een soort sekte (mensen die haar gaven wilden gebruiken bij criminele activiteiten).

Wat er precies gaande is komen we pas te weten als alle vier de clips uitgebracht zijn. Omen gaat twee weken vooruit in de tijd, hetzelfde meisje bevindt zich nu in een nachtclub. Aldaar gaat het er behoorlijk stomend aan toe én bevindt zich ook een behoorlijk afgevallen Sam Smith. Mensen verkeren in een extatische toestand en sommigen worden getatoeëerd, iets dat cruciaal lijkt te zijn voor het plot. Veel meer over het verhaal komen we helaas niet te weten, want net als de clip interessant dreigt te worden verschijnen de woorden ‘to be continued’ in beeld. Hopen dan maar dat dat vervolg niet te lang op zich laat wachten.

En de muziek? Qua geluid lijkt het nummer erg op Latch, al had die track een iets sterkere opbouw en een spannender refrein. Desalniettemin is Omen een lekker combinatie van deephouse en soul van twee Britse topacts.

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer

One thought on “Nieuwe video: Disclosure / Sam Smith – Omen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>