Britse chart: Taylor Swift verplettert concurrentie met 1989

Taylor Swift heeft haar tweede nummer 1-notering in de officiële UK album-chart te pakken. ’1989′ is met 90.000 exemplaren het snelst verkopende album van 2014 van een vrouwelijke artiest. En daarmee laat ze de concurrentie ver achter zich. Eerder topte Taylor de chart al met haar plaat ‘Red’ in 2012.

Overigens heeft Taylor met haar nieuwe plaat ook de nummer 1-positie in Nederland weten te pakken. Bekijk hieronder de Britse top 5 albums, waarin verder niet zoveel verandert, en lees hier onze review van 1989 nog eens terug.

1 (–) 1989 — TAYLOR SWIFT
2 (3.) X — ED SHEERAN
3 (6.) IN THE LONELY HOUR — SAM SMITH
4 (1.) I FORGET WHERE WE WERE — BEN HOWARD
5 (8.) WANTED ON VOYAGE — GEORGE EZRA

Ook in de singles-chart hebben we een nieuwe nummer 1, na de weken durende hegemonie van Meghan Trainor. Het is Ed Sheeran die het stokje van haar overneemt met Thinking Out Loud. Hij breekt daarmee het record voor langste aanloop naar de toppositie. Het nummer staat namelijk al 19 weken genoteerd in de lijst, maar weet nu pas de concurrentie achter zich te laten. Dit record stond eerder op naam van Celine Dion, met Think Twice. Bekijk hieronder de volledige top 10 en hier de volledige lijst.

1 (2.) THINKING OUT LOUD — ED SHEERAN
2 (1.) ALL ABOUT THAT BASS — MEGHAN TRAINOR
3 (5.) SHAKE IT OFF — TAYLOR SWIFT
4 (4.) BANG BANG — JESSIE J/GRANDE/MINAJ
5 (6.) DON’T TELL ‘EM — JEREMIH FT YG
6 (–) WICKED GAMES — PARRA FOR CUVA FT ANNA NAKLAB
7 (11) STEAL MY GIRL — ONE DIRECTION
8 (3.) BUMP & GRIND 2014 — WAZE & ODYSSEY VS R KELLY
9 (7.) BLAME — CALVIN HARRIS FT JOHN NEWMAN
10 (10) I’M NOT THE ONLY ONE — SAM SMITH

Lees ook: Britse chart: Ben Howard verkoopt meeste albums

facebook share facebook share

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Britse chart: Taylor Swift verplettert concurrentie met 1989

 1. Annemiek

  Nauw voor SOMMIGE bedrijven beslist GEEN reclame maken Sommige (schoonheidsinstituten) Of je krijg maar de helft van de behandeling).(ARTS) (ooglidcorrectie) Zware littekens van over gehouden ook erkende…Inmiddels is mijn gezicht aardig toe getakeld.. Wie kan je nog vertrouwen?!!

    /   Reply  / 
  1. Arvid van Boekel Auteur

   Annemiek, dit is een blog over muziek/videoclips. Reacties graag ter zake houden, anders worden ze aangemerkt als spam en verwijderd. Dankjewel.

     /   Reply  / 
 2. Annemiek

  Oke ,dank je wel!!!

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>