Ondertussen op MTV: Koop – Come to me


Koop neemt je mee terug naar de jaren ’30, en doet dat behoorlijk authentiek. De hele clip ziet eruit alsof hij bij een oude film hoort. Er wordt zelfs gehint naar een verhaallijn, maar ik geloof niet dat die er echt is. Het blijft een beetje steken in een hoop bezorgd kijkende mensen. Waarschijnlijk ging het de makers meer om de sfeer, en hoe goed die ook wordt getroffen, dat maakt de uiteindelijke video toch een beetje saai.
Zelfs zangeres Yukimi Nagano, onbetwist het stralende middelpunt van het feest, kon niet voorkomen dat mijn aandacht halverwege begon te verslappen. Er gebeurt gewoon niets!

Magnus Zingmark en Oscar Simonsson (de bandleden van Koop) komen ook een paar in beeld achter Yukimi. Zij zijn zoals gewoonlijk in vrouwenkleding gehuld.

En de muziek?

Erg glad geproduceerde maar tegelijkertijd toch ook wel erg mooie cocktailjazz. Het is lichtvoetig en vrijwel geheel zonder diepgang, maar het klinkt wel erg lekker. Verslavend ook, en die Yukimi kan eigenlijk verdraaid goed zingen. Ik wil dit helemaal niet mooi vinden maar op één of andere manier blijf ik toch steeds op Watch Again klikken als het clipje is afgelopen. Blijkbaar is mijn muzikale voorkeur op het gebied van jazz toch nog niet zo verfijnd als ik graag mag pretenderen, want ik vind dit eigenlijk geweldig leuke muziek. Watch again!

facebook share facebook share

10 Reacties // Reageer

10 thoughts on “Ondertussen op MTV: Koop – Come to me

 1. frank

  whaa egt geweldig hea, ik vind het heerlijk,, heb echt de lounge en de jazzz kant ontdekt, :D ,, super, ik ben pas 17,, dacht dat jazz voor ouwe lulle was,, maar erg lekker bijvoorbeeld ook : St Germain – Rose Rouge,, donload maar eens :P en laat weten wat je er van vind , groetjes !!

    /   Reply  / 
 2. erik

  Dat St. Germain nummer is heel beroemd frank. :) Inderdaad ook een geweldig voorbeeld van deze muziekstijl. Ik heb ook een paar “echte jazz” albums van de oude meesters, en daar luister ik ook graag naar. Maar de combinatie met elektronische ritmes en samples van de moderne variant bevalt me toch ook wel heel erg goed.

    /   Reply  / 
 3. jurgen

  dit is inderdaad een zwar relax nummertje en ik ben zelf 18 en luister normaal meer naar punk/hardrock, maar dit is echt goede muziek.

    /   Reply  / 
 4. Chris

  Ik heb ook al een keer of 5 op play again gedrukt…. wat een verschrikkelijk lekker nummer zeg, meteen feel good mood !!

    /   Reply  / 
 5. Remy F

  “Blijkbaar is mijn muzikale voorkeur op het gebied van jazz toch nog niet zo verfijnd als ik graag mag pretenderen, want ik vind dit eigenlijk geweldig leuke muziek”

  Onzin natuurlijk. Dit nummertje is gewoon erg goed. Is jazz die vanaf de eerste noot lekker in het gehoor ligt, en gewoon niet gaat vervelen (ondanks de vrij eenvoudige opbouw) opeens ‘slechte’ of ‘minder verfijnde’ jazz ? Wellicht is het tegendeel waar, daar Koop het presteert dit nummer na 5 keer nog steeds niet vervelend te laten worden, en je meteen het juiste gevoel geeft. Draait het daar niet allemaal om?

    /   Reply  / 
 6. Annelies

  Ik vind het een heerlijk nummer, helemaal verliefd op geworden. Andere nummers die ik gehoord heb vind ik wat zwaarder. Zie/hoor ‘my space’
  Ik ga um nog een keertje luisteren….

    /   Reply  / 
 7. Sylvia

  Zeker relaxte muziek, ik luister zelf ook vaak punkrock en dat soort muziek maar af een toe Jazz ertussen doet me goed(A) ik vraag me alleen af of iemand nog meernummers van haar heeft, ik ben druk op zoek maar kan maar niks vinden

    /   Reply  / 
 8. Erik Meijer

  Als je mevrouw Nagano “Summer Sun” op het album Waltz for Koop hoort zingen (ze was toen pas 15 jaar oud wordt beweerd, dan zou je wensen dat je ook in Zweden woont.
  Dan komen wij er hier maar bekaaid af met Trijntje Oosterhuis en al de X-Factormutsjes.
  “Come to me” lijkt inderdaad heel simpel, maar waarschijnlijk is dat het geniale.
  De rest van “Waltz for Koop” is m.i. ook meesterlijk.

    /   Reply  / 
 9. Christa

  Vind Koop ook een leuke band, vooral de nummers “Come to me” en “I see a different you” zijn heel erg retro, maar toch niet oudbollig. En natuurlijk lekker vrolijk. Trouwens Frank: als je van lounge stijl houdt, moet je echt eens het nummer “Sure thing” van Saint Germain opzoeken. Die blijft ook geweldig!!! Vind ik persoonlijk een van de beste lounge nummers tot nu toe.

    /   Reply  / 
 10. Nethgrump

  Jammer dat deze goede zangeres zich met dit wanproduct leent voor een publiek dat de aandacht nauwelijks langer kan vasthouden dan de duur van een videoclip.
  Simpele zielen die zich van het ene oppervlakkige event naar het andere spoeden
  in de hoop te kunnen ‘kicken’..om de volgende dag met een leeg gevoel wakker worden..

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>