Nieuwe video: De Jeugd van Tegenwoordig – Hollereer


De nieuwe van De Jeugd van Tegenwoordig begint leuk, met onze drie helden in het soort over-the-top creaties dat je inderdaad op een haute couture catwalk zou verwachten, maar wordt gaandeweg steeds normaler. Wat op het einde overblijft is een nogal saaie clip in een leegstaande loods.

Je zou willen dat de outfits steeds belachelijker werden, maar zodra de video zijn tweede minuut ingaat hebben we het hoogtepunt eigenlijk wel gehad. De Jeugd ziet er daarna niet veel anders uit dan in al hun voorgaande video's. Natuurlijk zijn de drie rappers lollig genoeg om zelfs een zwakke video nog enigszins de moeite waard te maken, maar het is moeilijk om niet een beetje teleurgesteld te zijn in deze weinigzeggende clip.

En de muziek?

Gelukkig heeft producer Bas Bron wel z'n best gedaan. Voor Hollereer tovert hij een lekker minimale beat vol retro-bliepjes uit zijn computer. Niet meteen overdonderend, maar probeer het na een paar keer luisteren nog maar eens uit je kop te krijgen. Dit is het soort liedje dat ongemerkt steeds beter begint te klinken.

Zie ook:
- Nieuwe video: De Jeugd Van Tegenwoordig – Shenkie

Bedankt Ilmoliniari en Maarten voor de tip.

facebook share facebook share

14 Reacties // Reageer

14 thoughts on “Nieuwe video: De Jeugd van Tegenwoordig – Hollereer

  1. Maikel

    Erik daalt in mijn aanzien als SERIEUS muziekcriticus…

      /   Reply  / 
  2. tessa

    tjonge ik vind die clip wel super vet! niet alles zo afkraken ja.. Alsof die clipmakers niet hun best hebben gedaan..:S Toevallig weet ik dat dat wel zo is!!

      /   Reply  / 
  3. erik

    Ik weet ook best dat er hard aan is gewerkt. Bij Nederlandse artiesten vind ik het altijd lastig om iets negatiefs over de clip te schrijven (vooral om Steven het vast te lezen krijgt en het is nooit leuk om mensen af te kraken), maar toch was ik niet echt onder de indruk. Hij viel me tegen in vergelijking met andere JvT video’s en in vergelijking met andere Nederlandse video’s.

      /   Reply  / 
  4. Dasa

    Inderdaad, wat een kutnummer! Te simpel..

      /   Reply  / 
  5. IlMoliniari

    bedankt voor je kritiek als is die niet zo gefundeerd behalve de kledingkeuze van de jeugd waar je het over hebt.

    de shoot was bijvoorbeeld niet in een loods, maar op 6 locaties waaronder toevallig een loods, een molen, een designapotheek, een capsule op wielen bij het spoor te amersfoort enz. enz.

    vragen zijn natuurlijk welkom als je sommige feiten wil checken!

    grts,

    (kijk hem nou nog eens, dat saaie clipje)

      /   Reply  / 
  6. IlMoliniari

    haute couture zou trouwens opgevat kunnen worden als slang of straattaal voor …. gear, kleding of het meer oudhollandsche kledij of vodden

      /   Reply  / 
  7. erik

    Het kwartje valt nu pas dat jij de maker bent, excuses. Dan had ik je misschien inderdaad eerst een mailtje gestuurd.

    Op een één of andere manier blijft het beeld van die loods meer hangen dan de andere locaties. Pas nu je zegt dat jullie ook in de molen zijn geweest besef ik waar die tandwielen vandaan komen. Ik ging er vanuit dat dat ook bij de loods hoorde.

    Wat ik wel erg goed vind, zoals altijd bij de JvT, is de typografie. Ik weet niet wie dat verzorgt, maar dat is altijd heel strak. Mijn favoriete shot zijn de letters Vieze Fur, naast de molen. Maar ook op de containers ziet het er heel goed uit.

      /   Reply  / 
  8. IlMoliniari

    het beginshot met djvt logo is van de hand van hun vaste typograaf, sandder… de vertaling daarvan in de video en alle andere vfx shotjes staan op het conto van een ploeg 2e jaar filmacademiestudenten onder leiding van Steven. We zijn er erg tevreee mee…
    het waren eigenlijk 3 verschillende loodsen ook trouwens, in amsterdam, stompetoren en amersfoort.

      /   Reply  / 
  9. Ronja

    Ja ja zo kan die wel weer…

      /   Reply  / 
  10. IlMoliniari

    sorry Ronja, het waren dus 4 loodsen ipv 3, onderdeel van fabrieken (ook wel: machines)

      /   Reply  / 
  11. kevin

    En ze kijken o zo zuur naar mn haute couture want mn haute couture is o zo duur

      /   Reply  / 
  12. smee

    na watskeburt en ho ho ho en shenkie vin ik deze de leukste nummer van hun!!!!!!

      /   Reply  / 
  13. Pingback: Nieuwe video: De Jeugd van Tegenwoordig - Applaus | Videoclips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>