Nieuwe video: De Jeugd van Tegenwoordig – Applaus

Iedereen die al geen fan was van De Jeugd van Tegenwoordig zal door deze nieuwe single zeker niet op andere gedachten worden gebracht. Niet alleen is Applaus één van de vervelendste tracks op hun nieuwe album, ook de videoclip is hemeltergend.

Het is alsof Willie Wartaal, Vieze Fur en P. Fabergé een oude aflevering van Mental Theo on the Road hebben gepakt, en alsof dat nog niet erg genoeg was plakten ze zichzelf vervolgens over die beelden heen. Niet één keer, maar het liefst zo veelvuldig en lelijk mogelijk. Zulke slechte bluescreen-effecten hebben we sinds de jaren tachtig niet meer gezien.

Tel daarbij op dat er in de eerste twintig seconden meteen al een lange rij vrouwelijke geslachtsorganen door de tekst stuitert, en wij voorspellen dat de meeste kijkers deze videoclip al binnen een minuut hebben weggeklikt.

En de muziek?

De videoclip pakt perongeluk nog wel een soort van toepasselijk uit omdat Applaus inderdaad klinkt als iets dat in Mental Theo’s programma voorbij had kunnen komen. Een zenuwslopend eendimensionaal liedje zonder ook maar enige diepgang. Tegenstanders zullen roepen dat De Jeugd nooit last heeft van diepgang, maar dat is gewoon niet waar. Muzikaal is het meestal erg interessant wat Bas Bron uit zijn apparatuur tovert, maar dit nummer is helaas een onbegrijpelijke misser.

Zie ook:
- Nieuwe video: De Jeugd Van Tegenwoordig – Datvindjeleukhè
- Nieuwe video: De Jeugd van Tegenwoordig – Wopwopwop
- Nieuwe video: De Jeugd van Tegenwoordig – Hollereer

facebook share facebook share

6 Reacties // Reageer

6 thoughts on “Nieuwe video: De Jeugd van Tegenwoordig – Applaus

  1. Coño

    Je vergeet een belangrijk punt. Doel van dit lied en de clip is denk ik dat het er juist belachelijk uit moet zien.

    Wat dat betreft is het zeker een geslaagde clip. Het liedje en de JVT nemen zichzelf niet serieus, dus de clip ook niet.

    Ik vind het humor, kijken en luisteren met een grijns ;)

    Gr.

      /   Reply  / 
  2. Roos

    geweldig. gewoon niet serieus nemen en meebleren.

      /   Reply  / 
  3. Rozet

    pure kunst, dit (L)

      /   Reply  / 
  4. vinn

    dit is echt gewelidg haha wat een leuk lied !!! en de clip is idd gemaakt met de bedoeling om dom over te komen..!! echthun zijn geweldig!!

      /   Reply  / 
  5. JB

    Dit is toch humor XD minstens 4 sterren waard joh:p

      /   Reply  / 
  6. Lea

    CLP – I’m So Trill

    http://www.youtube.com/watch?v=fIOfk8DlNdE

    Mss had je deze al besproken.(kweet niet of het nieuw of oud is eig :) )Ik had hem onlangs op tv gezien.Leuke video vooral leuk nummer.

      /   Reply  / 
  7. Pingback: Beyoncé kwam, zag en overwon (populairste videoclip van week 51 en 52) | Videoclips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>