Nieuwe video: Moss – Breeze


Goed, Moss heeft het beroemde Japanse 'Matrix Ping Pong' filmpje dus ook gezien. Ze zagen hoe grappig het is wanneer zwart geklede mensen voorwerpen laten bewegen tegen een zwarte achtergrond. Ze zagen wat een leuke video de Scissor Sisters op die manier gemaakt hebben, en dat zelfs ons eigen Kane heeft meegedaan aan de gekte. 'Dat willen wij ook!' riep Moss. Maar ze vergaten één klein detail.

Uhm ja, het werkt beter tegen een zwarte achtergrond jongens. De man in zwart valt nu zo hard op dat in vergelijking zelfs de special effects van Samson & Gert high-tech overkomen.

Zo'n fout maak je natuurlijk niet per ongeluk. Moss heeft Breeze duidelijk grappig bedoeld en het is inderdaad moeilijk om niet in de lach te schieten als je ziet hoe bloedserieus de ninja het schattige speelgoedhondje tot leven probeert te brengen. Tot en met het kwispelen van zijn staart aan toe. Het is bovendien verbazingwekkend hoe gemakkelijk de menselijke geest zich laat overhalen om onzinnige dingen te accepteren. Na een paar minuten ga je er, ondanks de zwarte handen, toch helemaal in mee. Ik hoop maar dat het goed afloopt voor dat arme witte knuffelbeest.

En de muziek?

De beste omschrijving die ik hier kan verzinnen is 'typisch Excelsior'. Het Utrechtse platenlabel heeft al sinds 1996 een voorkeur voor dit soort oerdegelijke, mierzoete popmuziek. Je zou inmiddels bijna kunnen zeggen dat Moss 'typisch Nederlands' klinkt. Mogen we daar als land blij mee zijn? Wel… eigenlijk vond ik dit een best een sterk nummer. Mijn ervaring met andere Excelsior-bandjes leert me dat de rest van hun CD waarschijnlijk volstaat met vergelijkbare liedjes in hetzelfde tempo. Dat is me altijd iets teveel van het goede, maar in kleine doses klinkt die melodieuze sixties pop toch altijd erg lekker.

facebook share facebook share

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Nieuwe video: Moss – Breeze

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>