Nieuwe video: The Partysquad/Afrojack – Drop down (do my dance)


Terug naar de jaren tachtig! The Partysquad gaf opdracht aan een groep studenten van de Filipijnse Filmacademie (denk ik, jammer dat er niet wat meer informatie bekend is; niet op de Partysquadsite en ook die academie was er niet trots genoeg op om even een linkje te plaatsen. Wie weet is het gewoon een grap en zit Habbekrats er weer eens achter, wij weten het ook allemaal niet en nu is deze zin ook nog veel te lang geworden, ik hoop maar dat de lezers zich nog kunnen herinneren waar we voor de haakjes gebleven waren) om een animatievideo in jaren tachtig-stijl te maken. En boy, dat is hen goed gelukt!

Sommige mensen hebben de video al omschreven als de lelijkste clip ooit, maar ik denk dat dat nu juist het punt is. Computer-animaties waren in die tijd extreem lelijk en dit is een bijzonder natuurgetrouw eerbetoon. Ik durf bijna te argumenteren dat de clip nog niet lelijk genoeg is. Voor die echte nostalgische gloed had hij naar een half-vergane VHS-band gekopieerd moeten worden.

Het filmpje begint wat tam, maar wordt gaandeweg steeds beter. Vanaf de zwevende lippen verkeerde ik weer helemaal in eigthies-sferen. Heerlijk ook om al mijn oude jeugdhelden weer voorbij te zien komen: Pacman! Tetrisblok! Rubiks kubus! Space Invaders! NES Zapper! Lego poppetje! O, was ik maar weer twee jaar jong.

En de muziek?

Een behoorlijke departure van hun gebruikelijke geluid. Met Drop Down mikken de mannen nu eens nadrukkelijk op de dansvloer (een poging die in de clubs niet onopgemerkt is gebleven) en niet zozeer op de hitlijst. Zelf vind ik het helemaal niks, maar ik behoor in dit geval duidelijk niet tot de doelgroep. Voel je vrij om het volledig met mij oneens te zijn!

Zie ook:
- Nieuwe video: The Partysquad – Stuk

Met dank aan Female81 voor de tip.

facebook share facebook share

8 Reacties // Reageer

8 thoughts on “Nieuwe video: The Partysquad/Afrojack – Drop down (do my dance)

  1. iat

    apart clip muziek vind ik niet egt leuk die vorige nummer was leuker

      /   Reply  / 
  2. kevi-b

    kvind er echt niks aan

      /   Reply  / 
  3. Michael

    Wat een stom en simpel nummer, geef me één middag op het meest simpele muziek progamma en ik maak hem na. Dit is GEEN muziek.

      /   Reply  / 
  4. David

    Vind het nummer lekker zomers, zeer geschikt voor in de clubs en ook om keihard op te hebben op de fiets ofzo;) Komen vast vette mixen van binnenkort:D

      /   Reply  / 
  5. Kars

    Remixen zullen het niet veel beter maken..

      /   Reply  / 
  6. Dutchgirl

    Ik vond toen ik het nummer voorde eerste keer hoorde en Saai Eentoonig nummer! maarja inderdaad wie ben ik om dat te vinden,.. zo vaak komik niet in discotheken.

      /   Reply  / 
  7. Jules

    Wel leuk in de discotheek! maar om zo te luisteren niet echt speciaal beetj veel te simpel.

      /   Reply  / 
  8. judith

    ik vind er niet veel aan
    en die bewegende monden doen me aan zo’n clip van joss stone denken

      /   Reply  / 
  9. Pingback: Nieuwe video: The Partysquad - Helemaal Naar De Klote | Videoclips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>