Nieuwe video: Gers Pardoel – Zijn

Ik neem je mee van Gers Pardoel was best een vrolijk en ongecompliceerd nummer, heus. Maar dat het de grootste Nederlandstalige hit aller tijden werd, zag ik niet aankomen. Evenmin als het succes van die andere single, Bagagedrager. En Gers won ook nog eens de Serious talent award van 3FM. Wat horen al die mensen wat ik niet hoor? Of is het toch die enorme gun-factor van deze Brabander?

De video
Van het album Deze wereld is van jou zijn ondertussen al heel wat clips verschenen. De ene is beter gelukt dan de andere, maar nu is de inspiratie definitief op. Er is namelijk gekozen voor een live-video, geschoten tijdens het optreden van Gers op Pinkpop. De spannendste beelden die je te zien krijgt zijn Gers die zijn haren kamt en Gers die met een fan op de foto gaat. Bij echt grote artiesten is zo’n videoclip nog wel eens interessant, maar aan deze backstage-beelden mis je eigenlijk niets. Hoewel het een begrijpelijke keuze is na zoveel succesvolle singles.

De sound
Het nummer gaat over jezelf zijn en jezelf blijven, waarbij Gers wordt begeleid door een pianoriedeltje en een rustige beat. Het refrein vind ik tekstueel, evenals bij andere nummers van hem, voorspelbaar. En hoewel simpel soms doeltreffend kan zijn, klinkt dit iets te slap. Neemt natuurlijk niet weg dat er genoeg liefhebbers zullen zijn!

 

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer

One thought on “Nieuwe video: Gers Pardoel – Zijn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>