Nieuwe video: Various Artists – Het Koningslied

koningslied

Koningslied zou nummer van het volk moeten zijn, maar het volk vindt dit weerzinwekkend.

Waarom kijken? Indien je wat masochistisch bent aangelegd, ben je misschien in staat jezelf door deze vijf minuten te ploeteren. Op mute althans, want met de muziek aan is het helemaal geen doen. Het is een geijkte clip bij een dergelijk nummer waar zoveel BN’ers (51) aan meewerkten. Om de beurt mogen ze een regeltje inzingen in de studio. Dus er zit er vast wel één tussen die je leuk vindt. De leukste kiekjes komen overigens van de ‘gewone’ Nederlanders, zoals de visboer, de advocaat en de taxichauffeur. Het Nederlandse arbeidsleven in een notendop.
Waarom niet kijken? Omdat het glazuur van je tanden zal springen.
Wie steelt de show? Alle onbekende Nederlanders.
En de muziek? Het neemt te veel ruimte in beslag om álles te benoemen wat er aan dit misbaksel scheelt. De tekst bijvoorbeeld is gisterenavond al gefileerd bij Pauw en Witteman, waarbij bleek dat het taalkundig voor geen meter klopt. Verder zit het ritmisch ook niet goed in elkaar, her en der komen de lettergrepen simpelweg niet uit. Het valt dan ook absoluut níet mee te zingen, wat in eerste instantie toch de bedoeling leek. En dan hebben we het nog niet eens over die kinderlijke rapstukken. Als de makers hiermee dachten een frisse twist te geven aan het geheel, dan is dat jammerlijk mislukt. Deze delen staan totaal op zichzelf en hebben geen enkele verbinding met dat gezapige Disney-refrein. Met een slechter nummer had John Ewbank niet op de proppen kunnen komen. Ga je eens even heel diep schamen!

Op Facebook is een pagina opgericht om sorry te zeggen voor dit Koningslied.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>