Carnaval 2014: de leutigste videoclips

carnaval

We staan aan de vooravond van hét zuidelijke volksfeest bij uitstek: Carnaval. Vanaf vanavond staan weer honderdduizenden mensen te hossen, drinken, lallen en vreemd te gaan. (Ja doe nou maar niet alsof het een heilig feest is, want dat is het zeer zeker niet.) Om ook een duit in het zakje te doen heb ik hier de leukste carnavalshits onder elkaar gezet. Reken er maar op dat deze meezingers in ieder café luid worden mee geschald. Ze zijn allemaal voorzien van een ludieke videoclip, waar ik niet al te diep op in zal gaan (want daarvoor zijn ze allerminst bedoeld).

Ria Valk – Oma wil een toy boy
Ria Valk komt onverwachts schaamteloos uit de hoek en brult dat oma ook wel eens een verzetje wil. Ik vraag me wel af of de toyboy’s in de videoclip daadwerkelijk op vrouwen vallen. Ik denk dat je toch nog ff verder moet zoeken, Ria!

Barbie – Het enige wat ik wil is een tattoo op mijn bil
Barbie hoeft geen dure kleren of een nieuwe telefoon. Ze wil eigenlijk maar één ding en dat is een tattoo op haar bil. Het nummer hangt van veel losse flarden aan elkaar, maar de achterliggende gedachte is dan wel weer lekker positief: ze voeren hiermee namelijk actie tegen zinloos geweld.

Snollebollekes – Snollebolleke
De Snollebollekes hebben nu al één van de grootste carnavalshits van 2014 in handen. In de clip krijg je alvast een voorproefje van hoe je er dit weekend bij zult staan (en vooral waartussen). Klassiek is nu al de zin ‘gij hèt een opening en ik heb zin.’ Een openingszin bedenken hoeft dus ook al niet meer.

Het Vleesteam – Tinder!
Op de deun van de hit van Ke$ha en Pitbull, Timber, is dit Tinder! Het Vleesteam doelt hiermee op de populaire app waardoor je de deur niet meer uit hoeft om iemand te scoren. Een ouderwetse vleeskeuring dus. De clip kan je een epileptische aanval bezorgen.

Jettie Pallettie – Walla Walla Bing Beng
Jettie blaast een oude hit nieuw leven in. Schaamteloos. Zoiets kan alleen met Carnaval. En wedden dat je er ook tijdens deze versie weer op losgaat (inclusief dansje)? Jettie is niet zo stout als Ria, maar laat in de clip wel zien dat ze ook nog best in is voor een lolletje.

Lamme Frans – Altijd Carnaval
Dit is absoluut één van de leukste videoclips; kosten noch moeite zijn gespaard. Er zijn zelfs enkele special effects aan toegevoegd. De strekking: van Lamme Frans mag het áltijd wel Carnaval zijn.

Bompa & De Mens – Op M’n Vespa
Kijk ze nou zitten, Bompa & De Mens, op hun vespa. Denk nou niet dat dit nummer ook nog Italiaanse invloeden heeft, want Op M’n Vespa het is een oer-Hollandse rampenstamper. Eentje waarop je meer dan prima kunt hossen.

facebook share facebook share

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Carnaval 2014: de leutigste videoclips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>