BBC Sound of 2015: Years & Years

Keane, Mika, Adele, Ellie Goulding, Jessie J, Haim. En vorig jaar Sam Smith. Wat deze artiesten met elkaar overeen hebben, behalve dat ze allemaal uit Groot-Brittannië komen? Ze zijn stuk voor stuk uitgeroepen als ‘sound of the year’ door de BBC. Een behoorlijk prestigieuze titel, die vaak aan de basis van een grote doorbraak blijkt te liggen. Dit jaar heeft de BBC gekozen voor Years & Years.

Je kunt Years & Years kennen van ‘Take Shelter’, dat in 2014 ook al bij ons op de radio kwam. Maar het kan ook zo zijn dat je nog nooit van hen hebt gehoord, want de BBC kijkt naar opkomende artiesten die nog niet bij het grote publiek bekend zijn. De andere genomineerden voor 2015 waren James Bay (tweede plek), Stormzy (derde plek), Raury, George the Poet, Kwabs, Låpsley, Novelist, Rae Morris, Shamir, Shura, Slaves, SOAK, Sunset Sons en Wolf Alice. Ook van hen zal het komende jaar dus veel verwacht worden, maar de uiteindelijk keuze is gevallen op Years & Years.

Het is een trio uit Londen dat electro- en synthpop maakt. De leden zijn frontman Olly Alexander, bassist Mikey Goldsworthy en Emre Turkmen. Beluister hieronder een aantal tracks van de heren, waaronder de nieuwe single ‘King’, en oordeel zelf! Het zou zo maar eens hard kunnen gaan, dat hebben we vorig jaar allemaal gezien bij Sam Smith.

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer

One thought on “BBC Sound of 2015: Years & Years

  1. MASH

    Take Shelter heb ik al maanden in m’n playlist staan, heerlijk nummer!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>